Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Groepskoppelingen maken

U kunt koppelingen toevoegen naar groepen in uw cursus, zodat studenten gemakkelijker toegang hebben tot hun groepen.

Een koppeling voor de tool Groepen toevoegen aan het cursusmenu

Het cursusmenu van een nieuwe cursus bevat standaard een groepskoppeling. Als u de koppeling hebt verwijderd, kunt u deze weer toevoegen. U kunt de naam van de koppeling desgewenst aanpassen.

 1. Wijs naar het plusteken boven het cursusmenu. De vervolgkeuzelijst Menu-item toevoegen verschijnt.
 2. Klik op Toolkoppeling.
 3. Voer een naam in voor de koppeling.
 4. Selecteer Groepen in de vervolgkeuzelijst Type.
 5. Schakel het selectievakje Beschikbaar voor gebruikers in.
 6. Klik opVerzenden.

De nieuwe toolkoppeling wordt onder aan het cursusmenu weergegeven. Gebruik de pijlen om de koppeling op de gewenste positie weer te geven. Open het contextmenu van de koppeling. U kunt de koppeling hernoemen, verwijderen of verbergen voor studenten.

Koppelingen naar groepen toevoegen aan een cursusgebied

U kunt handmatig koppelingen naar afzonderlijke groepen en aanmeldingsbladen toevoegen aan cursusgebieden, zoals inhoudsgebieden en mappen.

U kunt een inhoudsgebied maken dat alle inhoud en tools bevat die studenten nodig hebben voor de week. Nadat studenten de lezing voor die week hebben doorgenomen en de bijbehorende diapresentatie hebben bekeken, kunnen ze dan snel naar de tool Groepen gaan om de groepsopdracht te maken. Studenten hoeven dan niet naar andere plekken in de cursus te gaan om alle verplichte activiteiten voor de week uit te voeren.

Wanneer u een koppeling naar een bepaalde groep toevoegt aan een inhoudsgebied, zien alle studenten de koppeling. Als een student echter geen lid is van de groep, kan hij of zij de homepage van de groep niet weergeven.

Gebruik de onderstaande stappen om een groepskoppeling toe te voegen aan een cursusgebied:

 1. Ga naar het cursusgebied waaraan u een groepskoppeling wilt toevoegen, zoals het inhoudsgebied Week 2.
 2. Wijs op de actiebalk Tools aan en klik op Groepen.
 3. Ga op een van de volgende manieren te werk op de pagina Koppeling maken: Groep het type koppeling: groepspagina, naar een groep of naar een set met groepen. In de laatste twee gevallen selecteert u een groep of groepsset in de lijst.
 4. Klik op Volgende.
 5. Geef op de volgende pagina Koppeling maken: Groepwaarden op voorKoppelingsgegevensom in te stellen hoe de koppeling wordt weergegeven in het inhoudsgebied. Selecteer de gewenste opties.
 6. Klik opVerzenden.