Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Een e-mailbericht sturen naar een cursusgroep

De tool E-mail voor een groep maakt efficiënte communicatie mogelijk. De groepsleden worden automatisch geselecteerd voor een nieuwe e-mail en u kunt dan desgewenst bepaalde gebruikers verwijderen. E-mails worden verstuurd naar het externe e-mailadres van leden.

Als een groep berichten naar alle leden van een cursus willen sturen, kunnen ze Cursusberichten gebruiken, de tool van Blackboard Learn voor e-mail. Aangezien Cursusberichten niet beschikbaar is als een groepstool, moeten studenten ontvangers selecteren in de volledige lijst met cursusleden. In de tool Cursusberichten wordt bijgehouden welke berichten zijn verstuurd.

Een e-mailbericht sturen binnen een cursusgroep

  1. Ga naar de overzichtspagina Groepen, open het contextmenu van een groep en klik op E-mail groep.
  2. Selecteer op de volgende pagina de ontvangers in het vak Beschikbaar voor selecteren en klik op de pijl-rechts om deze over te brengen naar het vak Geselecteerd.
  3. Voer een onderwerp en een bericht in.
  4. Klik op Bestand bijvoegen om te zoeken naar een bestand op uw computer. U kunt ook meerdere bestanden bijvoegen. Nadat u een bestand hebt toegevoegd, wordt de optie weergegeven om nog een bestand toe te voegen.
  5. Klik opVerzenden.

    Als u in Windows meerdere gebruikers achter elkaar wilt selecteren, houdt u Shift ingedrukt terwijl u op de eerste en de laatste naam klikt. Als u gebruikers wilt selecteren die niet naast elkaar staan, houdt u Ctrl ingedrukt terwijl u op de gewenste namen klikt. Op een Mac gebruikt u de toets Command in plaats van Ctrl. Met de functie Alles selecteren kunt u alle cursusdeelnemers selecteren.

Een kopie van het bericht wordt naar de afzender verzonden. Nadat het bericht is verzonden, verschijnt er een pagina met alle ontvangers. Deze bevestigingspagina bevestigt niet dat de gebruikers het bericht hebben ontvangen! Het bevestigt uitsluitend dat het bericht is verzonden.