Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Groepen importeren en exporteren

U kunt een CSV-bestand (met door komma's gescheiden waarden) exporteren met daarin uw bestaande groepen en de bijbehorende groepsleden, deze vervolgens offline ordenen en dan weer importeren.

Gebruik op de beginpagina van de functie Groepen de import- en exportfuncties gebruiken op de actiebalk om nieuwe gebruikers en groepen toe te voegen. Het is niet mogelijk om gebruikers of groepen te verwijderen. Tijdens deze processen kunt u geen nieuwe gebruikers toevoegen aan uw cursus.

Op de pagina Groepen importeren kunt u ook de groepstools selecteren die voor elke groep toegankelijk zijn. Eerdere instellingen voor de beschikbaarheid van tools worden overschreven.

Geef op de pagina Groepen en leden exporteren aan wat u wilt exporteren.

Voorbeelden van CSV-bestanden

Download de volgende bestanden als voorbeeld voor het opmaken van uw eigen bestanden:

Voorbeeld voor groepsleden (CSV)

Voorbeeld voor groepen (CSV)

Groepscodes

Groepscodes zijn unieke ID's die uitsluitend zijn bedoeld voor importbewerkingen. U kunt een kolom weergeven in de interface om de groepscodes te zien, maar u kunt groepscodes niet bewerken vanuit een cursus.

Groepscodes worden ook opgenomen in gedownloade CSV-bestanden. U kunt de groepscodes bewerken in het CSV-bestand wanneer u bestaande gebruikers importeert in een groep om er zeker van te zijn dat ze aan de juiste groep worden toegevoegd. Groepscodes zijn noodzakelijk om groepen altijd uniek te kunnen identificeren voor het geval er groepen met dezelfde naam bestaan.

Als u alle groepen bekijkt, kunt u de vervolgkeuzelijst Weergaveopties gebruiken om de kolom Groepscode weer te geven of te verbergen.