Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Aanbevolen procedure: Groepen presenteren

De manier waarop studenten toegang hebben tot een groep is afhankelijk van de configuratie van de cursus.

Opties voor het presenteren van groepen aan studenten

Optie A: Mijn groepen

Hoe het eruit ziet:

De groepen van een student worden standaard weergegeven in Mijn groepen.

Hoe het werkt:

Nadat u groepen hebt gemaakt en gebruikers hebt toegevoegd, zijn de groepen beschikbaar voor ingeschreven leden in Mijn groepen. Gebruikers kunnen hier groepen uitvouwen om snel toegang tot de bijbehorende tools te krijgen. Aangezien Mijn groepen automatisch wordt bijgewerkt wanneer studenten worden toegevoegd aan groepen, is deze optie de eenvoudigste oplossing om te implementeren. Klik op de pijl om de homepage van de groep weer te geven in het inhoudsframe.

blauwe lijn

Optie B: koppeling in cursusmenu

Hoe het eruit ziet:

Als u een koppeling naar de overzichtspagina Groepen toevoegt aan het cursusmenu, worden alle groepen weergegeven waarbij een student is ingeschreven, plus de beschikbare aanmeldingsbladen.

Hoe het werkt:

Aangezien in Mijn groepen geen aanmeldingsbladen worden weergegeven, kunt u een koppeling maken naar de overzichtspagina Groepen als u groepen voor zelfinschrijving wilt gebruiken. Het toevoegen van een koppeling aan het cursusmenu is eenvoudig en biedt veel gebruiksgemak. Gebruik de vervolgkeuzelijst Menu-item toevoegen van het cursusmenu om een toolkoppeling of een cursuskoppeling te maken. Selecteer vervolgens de overzichtspagina Groepen in het cursusoverzicht dat als pop-up wordt weergegeven.

blauwe lijn

Optie C: koppelingen in een cursusgebied

Hoe het eruit ziet:

er wordt een koppeling toegevoegd die verwijst naar de overzichtspagina Groepen, de homepage van een groep of een aanmeldingsblad. De koppeling verschijnt in een inhoudsgebied, map, leermodule of lesoverzicht, zo dicht mogelijk bij gerelateerde inhoud.

Hoe het werkt:

Maak groepen met behulp van de tool Groepen. Ga vervolgens naar het cursusgebied waaraan u de groepskoppeling wilt toevoegen. Wijs op de actiebalk Tools aan om de beschikbare opties weer te geven en selecteer vervolgens Groepen. Maak uw keuze op de pagina Koppeling maken: Groep.