Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Samenwerkingstools

Samenwerkingstools stellen gebruikers in staat deel te nemen aan real-time lessen en discussies. Enkele voorbeelden:

  • Onlinediscussies
  • Lezingen door gastsprekers
  • Demonstraties
  • Live vraag-en-antwoordsessies 

Er zijn twee belangrijke samenwerkingstools:

  • Chat: gebruikers wisselen online tekstberichten uit.
  • Virtueel klaslokaal: een gedeelde, online-omgeving waarin gebruikers koppelingen kunnen bekijken, hun bureaublad kunnen delen, bestanden kunnen uitwisselen en kunnen chatten.

Beiden typen samenwerking kunnen worden vastgelegd en opgeslagen voor toekomstig gebruik.

De vereiste Java-invoegtoepassing installeren

Java 2 Runtime Environment is vereist om de samenwerkingstools van Blackboard Learn te gebruiken. De invoegtoepassing kan worden gedownload vanaf de pagina die wordt weergegeven wanneer een gebruiker deelneemt aan een samenwerkingssessie. De invoegtoepassing bevindt zich ook op http://java.sun.com/products/plugin/index.html.

U moet eventuele bestaande Java-invoegtoepassingen verwijderen voordat u een nieuwe versie installeert.

Pop-upblokkering in browsers

De samenwerkingstool werkt alleen goed als in de browser geen pop-upvensters worden geblokkeerd of als de website van uw instelling is toegevoegd als een vertrouwde site.

De toegankelijke samenwerkingstool gebruiken

Er is een toegankelijke versie beschikbaar van de samenwerkingstool.

Er wordt een koppeling weergegeven naar deze versie wanneer een gebruiker op Deelnemen klikt op de pagina Samenwerkingssessies. Via deze koppeling wordt de toegankelijke versie van de samenwerkingstool geopend. In deze versie worden koppelingen weergegeven naar items die zijn opgenomen in het virtuele klaslokaal, zoals items in het cursusmenu en de groepsbrowser. Documenten die worden gemaakt op het whitebord, kunnen worden weergegeven als de sessiemoderator een momentopname maakt. Er wordt een koppeling gemaakt naar de momentopname die door gebruikers kan worden weergegeven.

Alle deelnemers horen het geluid van een deur die open of dicht gaat wanneer een gebruiker een sessie binnenkomt of verlaat via de toegankelijke versie.