Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Samenwerkingssessies opnemen

De functie Sessieopnamen stelt gebruikers in staat opgenomen samenwerkingssessies af te spelen. De sessies worden op datum gearchiveerd. Een sessie wordt pas vermeld in de lijst met opgeslagen opnamen als de sessiemoderator de opname van de sessie heeft beëindigd. Als u de opname niet beëindigt en de samenwerkingssessie verlaat, wordt de opname niet voltooid en worden er geen gegevens vastgelegd in de kolom Duur van opname.

Sessieopnamen zijn standaard beschikbaar voor alle sessiedeelnemers, inclusief studenten. U kunt de beschikbaarheid desgewenst beperken en deelnemers de toegang tot een sessieopname weigeren.

De pagina met sessieopnamen openen

  1. Ga naar het configuratiescherm, vouw de sectie Cursustools uit en klik op Samenwerking.
  2. Open het contextmenu van een sessie en klik op Opnamen.

De pagina met opname-eigenschappen openen

Op de pagina Opname-eigenschappen kunt u de naam en beschikbaarheid van een opnamesessie wijzigen. Opnamen zijn standaard beschikbaar voor gebruikers

  1. Ga naar het configuratiescherm, vouw de sectie Cursustools uit en klik op Samenwerking.
  2. Open het contextmenu van een sessie en klik op Opnamen.
  3. Open het contextmenu van een opname en klik op Bewerken.

U kunt het opnemen tijdens een sessie starten, stoppen, onderbreken en voortzetten. U kunt meerdere opnamen maken voor een sessie. Als u op Einde klikt om een sessie te stoppen, wordt de opname ook automatisch gestopt.

Opnameknoppen

Starten: het opnemen van een sessie starten. U moet een naam invoeren voor de opname.

Pauze: een opname onderbreken nadat deze is gestart. Klik nogmaals op deze knop om de opname te hervatten. De tijden waarop wordt onderbroken en hervat, worden gemarkeerd en aangegeven in de opname.

Stoppen: de opname beëindigen. Aan het einde van de opname worden een stopmarkering, tijd en datum weergegeven.

Bladwijzer: een bladwijzer invoegen in de opname van de sessie.

Activiteit op het whiteboard opnemen

Als u een sessie opneemt, kunt u de knop Momentopname (pictogram van een camera) op de werkbalk van het whitebord gebruiken om de huidige inhoud van het whitebord vast te leggen en op te slaan met de opname.

Als de sessieopname later wordt afgespeeld, wordt het beeld van het whiteboard weergegeven van het tijdstip waarop de momentopname is gemaakt.