Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursuspakketten importeren

Een importpakket is een ZIP-bestand met geëxporteerd cursusmateriaal. Als u een cursuspakket importeert in een bestaande cursus, wordt de inhoud van het pakket naar de bestaande cursus gekopieerd. Importpakketten bevatten geen inschrijvingen of records van gebruikers, zoals bijdragen aan een discussie of ingestuurde opdrachten.

U moet nooit een exportpakket uploaden dat is gewijzigd nadat het is gemaakt en gedownload. Wanneer u het ZIP-bestand opent en bestanden wijzigt in het exportpakket, resulteert dit in instabiel en onvoorspelbaar gedrag wanneer de cursus wordt geïmporteerd.

Een cursuspakket importeren

  1. Vouw in het configuratiescherm het onderdeel Pakketten en functies uit en klik op Pakket importeren/logboeken bekijken.
  2. Klik opPakket importeren.
  3. Typ het pad naar het cursuspakket of klik op Bladeren om het pakket te zoeken.
  4. Selecteer het cursusmateriaal voor het pakket.
  5. Klik opVerzenden.

Informatie over inhoudsgebieden

Inhoud uit inhoudsgebieden in het cursusmenu die in het pakket en de bestaande cursus dezelfde naam hebben, wordt toegevoegd aan hetzelfde inhoudsgebied. Er wordt niets verwijderd uit de cursus of vervangen door inhoud uit het pakket. Geïmporteerde inhoud wordt in hetzelfde inhoudsgebied toegevoegd aan bestaande inhoud.

Discussieruimteforums

Geef aan of u voor de discussielijnen in een forum de beginberichten wilt opnemen in de kopie (anoniem) of alleen forums zonder beginbericht. 

Informatie over cursuskoppelingen

Koppelingen naar delen van een cursus die niet worden gekopieerd, zijn verbroken wanneer de koppelingen in de doelcursus worden weergegeven. Als er in een inhoudsgebied een koppeling naar een toets staat en beoordelingen niet worden gekopieerd, zal de koppeling naar de toets bijvoorbeeld verbroken zijn.

Gedelegeerde beoordeling

Wanneer u een cursus zonder inschrijvingen importeert in een bestaande cursus, blijft de instelling voor het delegeren van bestaande opdrachten met gedelegeerde beoordeling ingeschakeld. Alle huidige gebruikers die toestemming hebben om af te stemmen, worden eveneens ingesteld voor het beoordelen van alle inzendingen.

Importlogboeken weergeven

  1. Vouw in het configuratiescherm het onderdeel Pakketten en functies uit en klik op Pakket importeren/logboeken bekijken.
  2. Klik in de kolom Naam importlogboek op de pakketkoppeling.

U kunt vervolgens opties kiezen om het logboek te mailen of te downloaden. U kunt een logboek uitvouwen om extra informatie weer te geven.

Common Cartridge-pakketten importeren

Blackboard ondersteunt het project Common Cartridge van het IMS Global Learning Consortium, dat is opgezet om het delen van inhoud tussen LMS-systemen zoals Blackboard Learn te bevorderen.

Cursuspakketten met de indeling Common Cartridge 1.0 en 1.1 kunnen op dezelfde manier worden geïmporteerd in Blackboard Learn als andere cursuspakketten. Om materiaal te kunnen hergebruiken in een groot aantal LMS-systemen, bevat het pakket alleen functies die door de meeste systemen worden ondersteund. Inhoudstypen die niet worden ondersteund door Common Cartridge worden niet opgenomen wanneer een cursus met de indeling Common Cartridge wordt geëxporteerd en geïmporteerd.

  • Bestanden, items, discussieforums, webkoppelingen (URL's) en beoordelingen worden opgenomen, maar het is mogelijk dat bepaalde onderdelen worden uitgesloten. Zo worden wel onderwerpen op discussieforums geëxporteerd, maar cijfers niet, omdat dit niet wordt ondersteund door een ander LMS.
  • De normen van IMS Common Cartridge ondersteunen op dit moment niet alle vraagtypen of kenmerken van beoordelingen. Dit betekent dat geëxporteerde toetsen en pools alleen de compatibele vragen bevatten.

Cursussen met de indeling Common Cartridge worden geïmporteerd als één map met inhoud. Elk inhoudsgebied wordt vervolgens geïmporteerd als een submap binnen de hoofdmap van de cursus. Als een Common Cartridge-pakket bijvoorbeeld wordt geëxporteerd uit een cursus van Blackboard Learn en vervolgens weer wordt geïmporteerd, is het resultaat een cursus met één inhoudsgebied met daarin een map voor elk origineel inhoudsgebied en een inhoudsgebied WebLinks met alle externe koppelingen.

Als u meer wilt weten over de specificaties van Common Cartridge, neemt u contact op met de instelling.

ZieCursuspakketten met de indeling Common Cartridge voor meer informatie.