Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursuskoppelingen controleren

Nadat u inhoud hebt gemaakt en koppelingen hebt toegevoegd naar bestanden die zijn opgeslagen in Cursusbestanden, kunt u de tool Cursuskoppelingen controleren gebruiken om te kijken of de koppelingen goed werken. Als u bijvoorbeeld een gekoppeld bestand verwijdert uit Cursusbestanden en vervolgens de tool uitvoert, krijgt u een melding over een verbroken koppeling.

Het is een goed idee deze tool regelmatig uit te voeren om de geldigheid van koppelingen in uw cursusinhoud te controleren. Nadat u een cursus hebt gekopieerd, hersteld of geïmporteerd, kunt u de tool uitvoeren om te controleren of alles goed is gekoppeld. Gebruikers met toegang tot items in Cursusbestanden mogen items verplaatsen en verwijderen of de machtigingen voor een item wijzigen. Deze handelingen hebben mogelijk invloed op de geldigheid van gekoppelde items in uw cursus.

Wanneer u een koppeling maakt naar een bestand in Cursusbestanden, krijgen alle gebruikers in de cursus de machtiging Lezen voor het bestand. Wanneer u koppelingen controleert, wordt alleen de machtiging Lezen voor alle cursusgebruikers gecontroleerd.

Gecontroleerde cursusgebieden

Met de tool Cursuskoppelingen controleren kunt u de volgende gebieden controleren op verbroken koppelingen:

 • Inhoudsgebieden
 • Leermodules
 • Lesoverzichten
 • Mappen
 • Mededelingen, agendagebeurtenissen en taken
 • Discussieruimten, dagboeken en blogs

Koppelingen naar items in Cursusbestanden die in toetsen worden gebruikt (zoals enquêtes en vragenpools) worden niet gecontroleerd door de tool.

De tool Cursuskoppelingen controleren inschakelen

U kunt de tool Cursuskoppelingen controleren per cursus in- of uitschakelen.

 1. Ga naar het configuratiescherm, vouw de sectie Aanpassen uit en klik op Beschikbaarheid van tools.
 2. Schakel op de pagina Beschikbaarheid van tools het selectievakje voor Cursuskoppelingen controleren in. Schakel dit selectievakje uit om de tool niet beschikbaar te maken.
 3. Klik opVerzenden.

Uw instelling kan deze tool uitschakelen voor het hele systeem.

Cursuskoppelingen controleren

 1. Vouw in het configuratiescherm het onderdeel Pakketten en functies uit en klik op Cursuskoppelingen controleren.
 2. Klik op de pagina Verbroken koppelingen op OK om de tool te starten. Dit proces kan enkele minuten duren. De tijdsduur hangt af van het aantal koppelingen in uw cursus.
 3. Nadat de tool is uitgevoerd, ziet u op de pagina koppelingen die verwijzen naar verwijderde bestanden of waarvan het pad niet meer klopt.
 4. U kunt meer informatie weergeven door het contextmenu van een item te openen en op Details te klikken.