Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusinformatie via een bulkbewerking verwijderen

Het via een bulkbewerking verwijderen van cursusinformatie is met name handig als een cursus is afgerond. U kunt de gegevens selecteren die u uit de cursus wilt verwijderen en de rest van de cursusgebieden wordt dan opgeslagen voor toekomstig gebruik. U kunt bijvoorbeeld studenten en cijfers verwijderen uit een cursus, maar de inhoud bewaren.

Gegevens die u op deze manier verwijdert, kunnen niet worden teruggehaald.

Wanneer u gebruikers via een batchbewerking verwijdert, worden alle gebruikers met de rol van student verwijderd uit de cursus. Onderwijsassistenten, beoordelaars en cursusbouwers worden niet verwijderd.

Het is raadzaam de cursus eerst te archiveren, zodat u deze na het uitvoeren van Bulk verwijderen desnoods kunt herstellen.

Cursusinformatie via een bulkbewerking verwijderen

  1. Vouw in het configuratiescherm het onderdeelPakketten en functiesuit en klik op Bulk verwijderen.
  2. Schakel bij Selecteer inhoudmateriaal om te verwijderen de selectievakjes in van het inhoudsmateriaal in de cursus dat u wilt verwijderen. Als u bijvoorbeeld Docenteninformatie selecteert, worden alle gegevens met betrekking tot docenteninformatie verwijderd.
  3. Schakel bij Selecteer ander materiaal om te verwijderen de selectievakjes in van inhoud uit andere gebieden van de cursus die u wilt verwijderen. Als u bijvoorbeeldDiscussieruimte selecteert, worden alle discussieruimten in de cursus verwijderd.
  4. Typ bij Bevestiging Delete in het veld Typ 'Verwijderen' om deze aanvraag te voltooien om de bulkbewerking te bevestigen.