Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusbestanden

Het inrichten en onderhouden van een opslaglocatie voor cursusmateriaal is een belangrijk aspect van het ontwikkelen van een onlinecursus. Met Cursusbestanden hebt u toegang tot alle bestanden voor een bepaalde cursus. U kunt de bestanden ordenen, weergeven, beheren en koppelen.

Cursusbestanden is een opslaglocatie op de Blackboard-server voor alle bestanden voor een cursus. Het gedeelte Cursusbestanden van een cursus bevat inhoud voor die specifieke cursus, niet voor andere cursussen die u geeft. U kunt mappen en submappen maken in Cursusbestanden om de inhoud op de gewenste manier te ordenen.

U kunt een grote hoeveelheid inhoud van uw computer- of netwerkstation in één actie naar Cursusbestanden verplaatsen of bestanden uploaden bij het maken van inhoud. Als de inhoud eenmaal beschikbaar is in Cursusbestanden, kan de inhoud overal worden gekoppeld in de cursus. De enige voorwaarde is dat het cursusgebied ondersteuning biedt voor het bijvoegen van bestanden. Cursusbestanden biedt ondersteuning voor WebDAV, zodat bestanden in Cursusbestanden direct vanaf het bureaublad van uw computer of vanuit WebDAV-compatibele programma's kunnen worden geüpload, bewerkt en beheerd.

Inhoud op de opslaglocatie is inhoud die u opnieuw kunt gebruiken. U kunt de koppelingen naar bestanden in een cursus dus verwijderen zonder dat dit gevolgen heeft voor de bestanden in Cursusbestanden. Deze kunnen dan ook gewoon weer worden gekoppeld aan andere cursusgebieden. Als u een bestand wijzigt of verplaatst naar een andere map in Cursusbestanden terwijl het bestand is gekoppeld in de cursus, blijft de koppeling ook gewoon werken.

Studenten kunnen geen bestanden uploaden naar Cursusbestanden. Ze kunnen alleen bladeren naar bestanden en bestanden bijvoegen als ze deelnemen aan een cursus. Bestanden van studenten worden niet opgeslagen in Cursusbestanden. De studenten kunnen bestanden bekijken in een cursus die u vanuit Cursusbestanden hebt gekoppeld. Deze gekoppelde bestanden krijgen automatisch de machtiging Lezen. Zie De toegang tot Cursusbestanden regelen voor meer informatie over machtigingen voor bestanden en mappen in Cursusbestanden.

Cursusbestanden versus Content Collection

Cursusbestanden is de opslaglocatie voor bestanden van alle cursussen van Blackboard Learn. Als uw instelling echter beschikt over een licentie voor Content Management, heeft de opslaglocatie de naam Content Collection.

Het eerste gedeelte van het configuratiescherm geeft aan waar uw bestanden worden opgeslagen. Klik op Bestanden om het gedeelte uit te vouwen en klik op een cursus-ID om het gebied Cursusbestanden voor die cursus te openen in het inhoudsframe.

Cursusbestanden

 • Inhoud wordt per cursus opgeslagen.
 • U kunt geen inhoud in meerdere cursussen delen.
 • Studenten kunnen geen bestanden opslaan of delen.

Content Collection

 • U kunt inhoud opslaan voor meerdere cursussen die u geeft.
 • U kunt inhoud delen in meerdere cursussen en met andere gebruikers.
 • Studenten kunnen bestanden opslaan of delen.

Zie Content Collection voor meer informatie.

Bestanden en mappen in Cursusbestanden weergeven

De cursus-ID is de naam van de map op het hoogste niveau met de mappen en bestanden die u hebt geüpload naar de cursus.

Mogelijkheden van Cursusbestanden

 1. Schakel selectievakjes in om een bewerking voor een of meer bestanden en mappen tegelijk uit te voeren, zoals Pakket downloaden of Verwijderen.
 2. Klik op de naam van een map om de inhoud van de map weer te geven.
 3. Open het contextmenu van een item en selecteer een optie, zoals Instellingen bewerken of Kopiëren.
 4. U kunt een kolom sorteren door op de kolomtitel te klikken.
 5. Klik op het pictogram in de kolom Machtigingen om in te stellen of te kijken wie een bestand of map kan weergeven, bewerken, verwijderen en beheren.
 6. U kunt overschakelen van de lijstweergave (de standaardweergave) naar de miniatuurweergave.

Lijst- en miniatuurweergaven in Cursusbestanden

Bestanden en mappen in Cursusbestanden kunnen worden weergegeven als een lijst met bestandsnamen of als miniaturen (kleine afbeeldingen). Klik op de koppelingen boven aan de pagina om te schakelen tussen de weergaven.

Lijst weergeven: De bestanden en mappen in Cursusbestanden worden standaard weergegeven als een lijst met bestandsnamen, met kleine pictogrammen in de kolom Bestandstype.

Miniaturen bekijken: In deze weergave worden alle bestanden en mappen voorgesteld door een groter pictogram. Gebruik de schuifbalk boven aan de pagina om de grootte van de miniaturen aan te passen.

U kunt in beide weergaven dezelfde bewerkingen uitvoeren op bestanden en mappen.

De laatst gebruikte weergave wordt automatisch gebruikt wanneer u Cursusbestanden opnieuw opent.