Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

HTML-objecten maken

Binnen Cursusbestanden kunt u nieuwe items maken met de inhoudseditor. Deze items worden HTML-objecten genoemd. Een HTML-object is een type herbruikbare inhoud. Als uw instelling beschikt over een licentie voor Inhoudsbeheer, kunt u ook andere soorten herbruikbare inhoud maken.

U kunt een HTML-object als bestandsbijlage koppelen aan een of meer locaties in een cursus. Een HTML-object dat is opgeslagen in Cursusbestanden kunt u op elk moment wijzigen. De wijzigingen worden dan doorgevoerd in alle instanties waar het object aan de cursus is gekoppeld.

Als deze functie niet beschikbaar is, heeft uw instelling de functie mogelijk uitgeschakeld.

HTML-objecten maken

  1. Klik in Cursusbestanden op de map waar u het HTML-object wilt maken.
  2. Klik op de actiebalk op HTML-object maken.
  3. Typ op de pagina Herbruikbaar object maken een naam voor het object. Dit is de bestandsnaam die wordt weergegeven in Cursusbestanden.
  4. Typ informatie in het vak Inhoud. Gebruik desgewenst de functies van de inhoudseditor. Bestanden die u uploadt vanaf uw computer, worden in Cursusbestanden in de map op het hoogste niveau opgeslagen.
  5. Klik opVerzenden. Het HTML-object verschijnt in de geselecteerde map in Cursusbestanden. De extensie .html wordt automatisch toegevoegd aan de bestandsnaam van het HTML-object in Cursusbestanden.

Als u een HTML-object verwijdert uit de cursus waaraan het is gekoppeld, wordt het object niet verwijderd uit Cursusbestanden. Alleen de koppeling naar het HTML-object in de cursus wordt verwijderd. Als u een HTML-object volledig uit de cursus wilt verwijderen, moet u dit doen vanuit Cursusbestanden. Als het bestand is gekoppeld aan de cursus, verschijnt er een waarschuwing dat het verwijderen van het bestand verbroken koppelingen tot gevolg heeft. U kunt het verwijderen dan alsnog annuleren en het rapport 360° overzicht openen om te zien waar het bestand is gekoppeld. Zie De cursuskoppelingen van een bestand of map bekijken in Cursusbestanden voor meer informatie.

HTML-objecten bewerken

Een HTML-object dat is opgeslagen in Cursusbestanden kunt u op elk moment wijzigen. De wijzigingen worden dan doorgevoerd in alle instanties waar het object aan de cursus is gekoppeld. Open het contextmenu van het HTML-object en klik op Inhoud van herbruikbaar object overschrijven.