Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Taalondersteuning in SafeAssign

SafeAssign en Latijnse talen

SafeAssign doet meer dan het vertalen van woorden van de ene in de andere taal. SafeAssign maakt gebruik van algoritmen die beslissingen nemen over mogelijk plagiaat op basis van woordfrequentie, zinsbouw en andere linguïstische kenmerken die specifiek zijn voor de Engelse taal. SafeAssign biedt officieel ondersteuning voor de Engelse taal, maar door overeenkomsten tussen het Engels en andere Latijnse talen, kan SafeAssign voldoende of waardevolle resultaten geven voor andere talen die op het Latijn zijn gebaseerd. Andere, niet-Engelse Latijnse talen worden op dit moment echter niet officieel ondersteund.

Ondersteuning voor niet-Latijnse talen

SafeAssign kan tegenstrijdige en onbekende resultaten opleveren voor Aziatische, Afrikaanse of niet-Latijnse talen vanwege de logica die in het algoritme is gedefinieerd om potentiële overeenkomsten te vinden. Uiteraard mogen klanten proberen om SafeAssign te gebruiken met niet-Latijnse talen, maar de resultaten kunnen dus verschillen en onnauwkeurig zijn. Er gelden geen technische beperkingen voor het gebruiken van SafeAssign met een andere taal dan het Engels.

Blackboard heeft een partnerschap met een andere leverancier die werkzaam is op het gebied plagiaatdetectie, namelijk TurnItIn. TurnItIn is geïntegreerd met Blackboard Learn en is beschikbaar voor internationale klanten of instellingen die ondersteuning willen voor andere talen dan het Engels. Zie www.turnItIn.com voor meer informatie.