Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Opdrachten wijzigen en beheren

U kunt uw opdrachten wijzigen, ordenen en verwijderen. In een inhoudsgebied kunt u de volgorde van opdrachten wijzigen via slepen en neerzetten of met de tool Volgordeaanpassing toegankelijk via toetsenbord. Wijzig de volgorde van opdrachten bijvoorbeeld om de meest recente opdracht boven aan de lijst te zetten.

Open het contextmenu van een opdracht en kies een optie:

 • Een opdracht verplaatsen naar een andere locatie in uw cursus. Als u een opdracht verplaatst, wordt deze verwijderd van de oorspronkelijke locatie. U kunt een opdracht niet kopiëren.
 • Een opdracht bewerken om de naam en instructies te wijzigen, bestandsbijlagen toe te voegen of te verwijderen, en de beschikbaarheid of beschikbaarheidsdatums aan te passen.
  • Als u de waarde voor Mogelijk aantal punten wijzigt voor de opdracht, wordt het percentage goed beantwoord voor bestaande inzendingen aangepast.
  • Als u de instructies wijzigt, zien studenten die de opdracht al hebben ingeleverd de nieuwe instructies pas bij een eventuele volgende poging.
 • Regels voor adaptieve inhoud, bijhouden van hits, metagegevens en doorneemstatus opgeven.

Opdrachten verwijderen

U kunt een opdracht verwijderen uit een cursusgebied. Als er geen inzendingen van studenten bestaan voor de opdracht, wordt de bijbehorende kolom in het Grade Center ook verwijderd.

Wanneer u een opdracht verwijdert waarvoor al inzendingen van studenten zijn ontvangen, worden deze inzendingen ook verwijderd. U hebt twee mogelijkheden:

 • De scores in het Grade Center behouden, maar de opdracht en alle opdrachtpogingen verwijderen. Hoewel de scores aanwezig blijven in het Grade Center, hebt u geen toegang meer tot de inzendingen van studenten.
 • De opdracht verwijderen, inclusief de kolom en toegewezen cijfers in het Grade Center, plus alle inzendingen.

  Als inzendingen niet mogen worden verwijderd, klikt u op Annuleren en maakt u de opdracht niet beschikbaar in plaats van deze te verwijderen.