Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Zelfbeoordelingen en collegiale beoordelingen evalueren

U kunt studenten toestaan beoordelingen van andere studenten te evalueren en zo waardevolle feedback te geven. Deze feedback kan resulteren in een beter begrip van het materiaal voor zowel de beoordeelde student als de student die de evaluatie heeft uitgevoerd.

Studenten kunnen toegang krijgen tot een beoordeling met de koppeling die ze hebben gekozen om de beoordeling te voltooien en de evaluatie starten. De pagina Evaluatie-overzicht bevat het aantal inzendingen dat een student moet evalueren (inclusief de eigen inzendingen), met de naam van een evaluator boven aan de lijst.

Als u anonieme evaluaties toestaat, ziet een evaluator niet de naam van de student waarvan de beoordeling wordt geëvalueerd.

Toetsen kunnen alleen worden geëvalueerd tijdens de evaluatieperiode die is ingesteld tijdens het maken van de beoordeling.

Na de begindatum van de evaluatie moet u geen studenten meer inschrijven of uitschrijven. Dit kan namelijk een negatief effect hebben op de resultaten die al zijn verzameld.

Een beoordeling evalueren

  1. Klik in het cursusgebied op de koppeling Beoordeling weergeven/maken van de beoordeling om de evaluatie te starten.
  2. Klik op de pagina Evaluatie-overzicht op de gewenste naam.
  3. Neem op de pagina Evaluatie de tekst in het vak Inzending door. Vouw de criteria voor de beoordeling uit. Bekijk de bijgevoegde bestanden. Klik op Modelantwoord om de inzending beter te beoordelen.
  4. Typ het aantal punten voor elk criterium.
  5. Geef feedback als dat wordt gevraagd.
  6. Schakel het selectievakje Punten toewijzen in.
  7. Klik op Opslaan en volgende criteria om naar de volgende criteria te gaan of op Opslaan en volgende vraag.
  8. Klik opVerzenden.