Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Toetsen, enquêtes en pools

U kunt toetsen en enquêtes gebruiken om de kennis van studenten te meten, de voortgang te bepalen en informatie van studenten te verzamelen. U maakt toetsen en enquêtes en stelt deze vervolgens beschikbaar in een cursusgebied. Wanneer u een toets of een enquête toevoegt aan een inhoudsgebied, wordt deze "geïmplementeerd".

U wijst punten toe aan toetsvragen voor latere beoordeling, maar enquêtevragen worden niet beoordeeld.

De resultaten van een enquête zijn anoniem, maar u kunt wel zien of een student een enquête heeft ingevuld. Daarnaast kunt u per enquêtevraag de totaalresultaten zien. Zie Toets- en enquêteresultaten voor meer informatie.

Voordat u begint

Houd daarom rekening met de volgende punten als u een beoordeling gaat samenstellen:

  • Heb ik een toets of enquête nodig?
  • Hebben studenten speciale instructies nodig?
  • Hoeveel vragen?
  • Welk type vragen ga ik stellen?
  • Welke puntenwaarde moet ik aan toetsvragen koppelen?
  • Zijn deelpunten acceptabel voor sommige of alle vragen?
  • Zijn sommige vragen extra moeilijk, en kunnen de studenten voor die vragen extra punten krijgen?

Bekabelde verbindingen hebben de voorkeur

Vertel uw studenten dat ze het beste een bekabelde verbinding kunnen gebruiken om een toets te maken. Draadloze verbindingen hebben meer last van netwerkproblemen. De stabiliteit van het signaal wordt bepaald door de periode dat bandbreedte wordt gebruikt en de hoeveelheid, net als bij 4G-verbindingen op een mobiele telefoon.

Toetsen en enquêtes maken

Nadat u een toets of een enquête hebt toegevoegd aan een inhoudsgebied, kunt u vanuit het gebied verschillende eigenschappen beheren, zoals de beschikbaarheid en presentatie van de toets of enquête. Zie Toetsen en enquêtes maken voor meer informatie.

Nadat u een toets of enquête hebt toegevoegd aan een inhoudsgebied, wordt de pagina Toetsopties of Enquêteopties weergegeven. Zie Toetsen en enquêtes implementeren voor meer informatie.

U kunt in Grade Center toetsen bekijken en beoordelen die zijn ingeleverd door studenten. U kunt ze niet weergeven of beoordelen vanuit het inhoudsgebied waarin ze zijn geïmplementeerd.

Vraaginstellingen opgeven

Voordat u vragen gaat toevoegen, kunt u de vraaginstellingen van de toets of enquête aanpassen. Zo kunt u de standaardpuntwaarden voor een toets wijzigen, afbeeldingen, bestanden of webkoppelingen naar vragen toevoegen, en extra punten toewijzen aan vragen.

Zie Vraaginstellingen voor meer informatie.