Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

De status van vragen in een toets of enquête

De tool Vraagvoltooiingsstatus is een tool waarmee studenten snel op elk gewenst moment een actueel beeld kunnen krijgen van hun voortgang in een beoordeling. Studenten kunnen zien welke vragen ze hebben beantwoord en welke vragen ze nog moeten doen.

De tool Vraagvoltooiingsstatus

De knop Antwoord opslaan naast elke vraag is een visuele herinnering voor studenten dat ze hun werk regelmatig moeten opslaan.

Als een student een beoordeling maakt, wordt de voltooiingsstatus van de vragen boven aan de pagina weergegeven, onder de instructies. De status blijft zichtbaar boven aan de pagina, zelfs als de student naar beneden bladert in de beoordeling. Gebruik de dubbele pijlen om het statusgebied uit of samen te vouwen.

Wanneer een student een vraag beantwoordt en verdergaat naar de volgende pagina bij het maken van een beoordeling waarbij de vragen een voor een worden weergegeven, wordt het statusvak bijgewerkt om aan te geven dat de vorige vraag is beantwoord. Als de student een vraag niet beantwoordt en verdergaat naar de volgende vraag, wordt het statusvak bijgewerkt om aan te geven dat de vorige vraag niet is beantwoord

Een student kan naar een andere vraag navigeren door op het vraagnummer in het statusvak te klikken. Dit is alleen mogelijk bij toetsvragen die allemaal tegelijkertijd worden weergegeven of per vraag wanneer terugstappen is toegestaan

Wanneer vragen allemaal tegelijk worden weergegeven, kunnen studenten de functie Opslaan gebruiken voor elke vraag. Studenten kunnen ook enkele vragen beantwoorden en dan onder aan de pagina op Opslaan klikken. In beide gevallen wordt de voltooiingsstatus van de vragen bijgewerkt.

Als studenten klaar zijn met toetsen en enquêtes, kunt u statistische informatie over de resultaten bekijken. Zie Toets- en enquêteresultaten voor meer informatie.