Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Vraagmetagegevens

U hebt de mogelijkheid metagegevens te maken voor vragen, aan de hand waarvan u deze voor toekomstig gebruik kunt rangschikken. De metagegevens die u maakt voor een vraag kunt u gebruiken bij het maken van andere vragen binnen dezelfde cursus. Daarnaast kunnen metagegevens worden gebruikt als zoekcriteria op de pagina Vragen zoeken om te zoeken naar vragen die geschikt zijn voor hergebruik. Zie Vragen hergebruiken voor meer informatie.

U kunt de volgende metagegevens koppelen aan vragen:

 • Categorieën
 • Onderwerpen
 • Moeilijkheidsgraden
 • Trefwoorden

De opties voor vraagmetagegevens zijn alleen beschikbaar wanneer Categorieën, onderwerpen, moeilijkheidsgraden en trefwoorden aan vragen toevoegen is geselecteerd bij Vraaginstellingen.

Vraag met metagegevens

U maakt de volgende vraag, met de antwoordmogelijkheden Waar en Onwaar: De hoofdstad van Slovenië is Ljubljana.

U koppelt de volgende metagegevens aan de vraag:

 • Categorie: Geografie
 • Onderwerp: Voormalig Joegoslavië
 • Moeilijkheidsgraden: Laag
 • Trefwoorden: Wereld Hoofdsteden

Deze vraag wordt dan weergegeven in de lijst Actief filter op de pagina Vragen zoeken wanneer Geografie, Voormalig Joegoslavië of Laag is geselecteerd.

Metagegevens toevoegen aan een vraag

 1. Wijs op het toets-, enquête- of poolbord Vraag maken aan en maak een nieuwe vraag of klik op Bewerken in het contextmenu van een bestaande vraag.
 2. De plaats waar het gedeelte Categorieën en trefwoorden wordt weergegeven, is afhankelijk van het type vraag, maar altijd net voor het gedeelte Aantekeningen cursusleider. Als u een categorie, onderwerp, moeilijkheidsgraad of trefwoord wilt toevoegen, klikt u op Toevoegen.

  Als het gedeelte Categorieën en trefwoorden niet wordt weergegeven op de pagina Vraag maken of Vraag bewerken voor een vraag, betekent dit meestal dat u het selectievakje Categorieën, onderwerpen, moeilijkheidsgraden en trefwoorden aan vragen toevoegen niet hebt ingeschakeld op de pagina Vraaginstellingen voor de beoordeling.

 3. Typ een categorie, onderwerp, moeilijkheidsgraad of trefwoord in het vak en klik op OK. U kunt ook meerdere items typen en deze met een komma van elkaar scheiden.
 4. Klik op Kiezen uit bestaande om een bestaande categorie of moeilijkheidsgraad, of een bestaand onderwerp of trefwoord te selecteren. Als er geen keuzen zijn, wordt deze optie niet weergegeven.
 5. Klik opVerzenden.

Vraagmetagegevens beheren

 1. Open het contextmenu van een vraag en klik op Bewerken.
 2. Als u een categorie, onderwerp, moeilijkheidsgraad of trefwoord wilt verwijderen, klikt u op de X naast het element.

  -OF-

 3. Klik op Toevoegen en typ een categorie, onderwerp, moeilijkheidsgraad of trefwoord in het vak en klik op OK.
 4. Klik opVerzenden.