Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Hotspotvragen

Een hotspotvraag is een vraag waarbij studenten een afbeelding te zien krijgen en als antwoord ergens moeten klikken. Enkele voorbeelden van hotspotvragen:

 • Anatomie: verschillende onderdelen van het lichaam zoeken.
 • Geografie: gebieden op een kaart zoeken.
 • Vreemde taal: verschillende kledingstukken uitkiezen.

Hotspotvragen worden automatisch beoordeeld.

Zorg dat het afbeeldingsbestand klaar is wanneer u de vraag gaat maken. U kunt het bestand uploaden vanaf uw computer of een bestand koppelen uit Cursusbestanden of Content Collection. U kunt afbeeldingen gebruiken met de indeling GIF, JIF, JPG, JPEG, PNG, TIFF of WMF. Hoewel er geen beperkingen gelden, is het een goed idee ervoor te zorgen dat de afbeeldingen niet te groot zijn. Bewerk de afbeelding eventueel met een speciaal programma voordat u het bestand gaat uploaden.

Een hotspotvraag maken

 1. Open een toets, enquête of pool. Zie Toetsen, enquêtes en pools voor meer informatie.
 2. Wijs naar Vraag maken en klik op Hotspot.
 3. Typ de vraag op de pagina Hotspotvraag maken/bewerken.
 4. Ga naar Afbeelding uploaden en zoek het afbeeldingsbestand. Klik op Bladeren in mijn computer om een bestand te uploaden vanaf uw computer. U kunt ook een bestand uploaden vanuit de opslaglocatie van de cursus:
  • Als Cursusbestanden de opslaglocatie is van de cursus, klikt u op Bladeren in cursusbestanden.

   -OF-

  • Als uw instelling beschikt over een licentie voor Inhoudsbeheer, klikt u op Bladeren in Content Collection.
 5. Klik op Volgende.
 6. De afbeelding wordt weergegeven op de volgende pagina Hotspotvraag maken/bewerken. Klik en sleep de muis om een rechthoek te tekenen over het juiste antwoord. Wanneer studenten een punt binnen de rechthoek selecteren, krijgen ze punten voor een juist antwoord. Het gebied van het hotspot wordt gedefinieerd in pixels. Klik op Wissen om de rechthoek te verwijderen en opnieuw te beginnen.
 7. Typ eventueel feedback voor juiste en onjuiste antwoorden en metagegevens voor vragen. Zie Vraagmetagegevens voor meer informatie.
 8. Klik op Verzenden en nog een maken - OF - op Verzenden om de vraag toe te voegen aan de toets.