Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Vragensets

Een vragenset is een verzameling vragen die afkomstig zijn uit geselecteerde toetsen en pools. U geeft per set aan hoeveel vragen u uit de set wilt weergeven. De weergegeven vragen worden willekeurig gekozen op het moment dat een student de toets gaat maken.

U kunt de volgende instellingen opgeven voor elke vragenset:

 • De pools en toetsen waaruit u de vragen wilt selecteren.
 • Het type vragen dat u wilt selecteren.
 • Het aantal vragen dat u wilt selecteren.

Als het gekozen aantal vragen dat aan de gebruiker wordt weergegeven kleiner is dan de lijst met vragen (bijvoorbeeld 3 vragen van in totaal 50), worden de vragen willekeurig verdeeld zodat elke gebruiker een andere set van drie vragen kan krijgen. U kunt ervoor kiezen om dezelfde vragen te laten weergeven voor alle gebruikers door alle vragen in de lijst te selecteren.

Vragensets maken

 1. Open een toets. Zie Toetsen, enquêtes en pools voor meer informatie.
 2. Wijs op het Toetsbord de optie Vraag hergebruiken en klik op Vragenset maken.
 3. Gebruik in het venster dat verschijnt Bladercriteria om vragen te zoeken.
 4. Selecteer de vragen die u wilt opnemen in de toets. U kunt ook het selectievakje in de bovenste rij inschakelen om alle weergegeven vragen te selecteren.
 5. Bekijk de geselecteerde vragen.
 6. Klik opVerzenden.

Vragen toevoegen aan of verwijderen uit een vragenset

Vragen toevoegen aan de set:

 1. Zoek op de pagina Toetsbord de gewenste vragenset en klik op Vragen in de set om de set te bekijken.
 2. Als u vragen wilt toevoegen aan de set, klikt u op Vragen toevoegen. Gebruik de criteria in het venster dat verschijnt om de vragen te zoeken en te selecteren die u aan de vragenset wilt toevoegen. De vragen in de vragenset hoeft u niet opnieuw te selecteren. Met deze procedure voegt u alleen vragen toe aan de set.
 3. Controleer de geselecteerde vragen en klik op Verzenden.

Vragen verwijderen uit de set:

 • Selecteer de vragen die u wilt verwijderen en klik op Vraag verwijderen. De vragen worden alleen verwijderd uit de set, niet uit het systeem.

Vragensets gebruiken in toetsen

Een vragenset in een toets toont het totale aantal vragen uit de set, evenals het aantal vragen dat wordt weergegeven aan een student die de toets maakt. Standaard is dit één vraag.

U kunt een andere waarde opgeven voor Aantal weer te geven vragen. Om er zeker van te zijn dat studenten elke keer een andere vraag aangeboden krijgen, voert u hier een aantal in dat lager is dan het totale aantal vragen.

Typ in het vak Punten per vraag het aantal punten dat studenten kunnen krijgen voor elke vraag in de set. Als u hier bijvoorbeeld 10 opgeeft en 2 van de 5 vragen in de set worden aangeboden, kunnen studenten in totaal 20 punten halen voor de vragen. Het is niet mogelijk verschillende puntwaarden toe te wijzen voor afzonderlijke vragen in dezelfde vragenset.

Aangezien de vragen in vragensets in willekeurige volgorde worden aangeboden, moet u voorzichtig te werk gaan als u verwijst naar een vraag met een specifieke inhoud of een bepaald nummer. De weergegeven vragen verschillen namelijk per poging.