Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Grade Center

Grade Center in Blackboard Learn is veel meer dan alleen een locatie voor het registreren van cijfers van studenten. (In de Help wordt Grade Center soms met en soms zonder lidwoord geschreven. De bedoeling is om uiteindelijk overal een lidwoord te gebruiken.) Het is een dynamische en interactieve tool waarmee u gegevens kunt vastleggen, cijfers kunt berekenen en de voortgang van student kunt volgen. U kunt rapporten genereren om informatie te communiceren aan ouders, beheerders en andere belanghebbenden. U bepaalt zelf welke toegekende cijfers worden weergegeven op de pagina Mijn cijfers van studenten, inclusief kolommen met prestatieresultaten.

In Grade Center (vaak met lidwoord) kunt u cijfers toekennen en beheren voor opdrachten, toetsen, discussieberichten, dagboeken, blogs en wiki's, en voor items zonder cijfertoekenning, zoals enquêtes of zelfbeoordelingen. U kunt ook cijferkolommen maken voor andere activiteiten of vaardigheden die u wilt beoordelen, zoals speciale projecten, bijdragen of aanwezigheid.

Uw instelling bepaalt of deze tool beschikbaar is.

Het Grade Center weergeven

U opent het Grade Center via het configuratiescherm. Vouw hier het gedeelte Grade Center uit om toegang te krijgen tot de koppelingen naar de pagina Cijfer nodig, de volledige weergave van het Grade Center en de slimme weergaven. Klik op de pijl-rechts naast het kopje Grade Center om direct naar de volledige weergave van het Grade Center te gaan.

Het Grade Center lijkt op een spreadsheet. Elke rij vertegenwoordigt een gebruiker van de cursus en elke kolom bevat informatie voor een item, zoals een opdracht, toets, blog of enquête. U kunt de kolommen ook gebruiken om cijfers te berekenen.

Met de koppeling Cijfer nodig kunt u individuele opdrachten, groepsopdrachten en toetspogingen, evenals blog- en dagboekvermeldingen, opgeslagen wikipagina's en discussieberichten, weergeven die gereed zijn voor beoordeling of evaluatie. Zie  De pagina Cijfer nodig voor meer informatie.

Klik op de koppeling Volledige weergave van Grade Center om het raster van het Grade Center met alle kolommen en rijen weer te geven. Dit is trouwens de standaardweergave van het Grade Center.

De koppelingen naar slimme weergaven staan in een ingesprongen lijst onder Volledige weergave van Grade Center. Een slimme weergave is een aangepaste weergave van het Grade Center met alleen de gegevens die voldoen aan bepaalde criteria. Slimme weergaven zijn een uitstekend hulpmiddel om snel gegevens te vinden wanneer het Grade Center erg veel studenten en kolommen bevat. Met de standaardweergave Toetsen kunt u bijvoorbeeld alleen de kolommen voor toetsen weergeven. U kunt zelf slimme weergaven definiëren en overbodige weergaven verwijderen. Klik op de koppeling voor een slimme weergave om het Grade Center te openen met die weergave. Zie Slimme weergaven voor meer informatie.

U kunt de weergave van het Grade Center aanpassen door cijfertoekenningsschema's, cijfertoekenningsperioden, categorieën en kolommen te maken om de benodigde informatie op de gewenste manier weer te geven en te verzamelen. Zie Grade Center aanpassen voor meer informatie.