Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Kleurcodes gebruiken in het Grade Center

U kunt regels definiëren om de cellen in het raster van Grade Center een bepaalde kleur te geven, afhankelijk van het cijfer in de cel of de status van de cel. Het toewijzen van kleuren aan cellen in Grade Center zorgt ervoor dat u snel bepaalde informatie kunt vaststellen. U kunt bijvoorbeeld de kleur geel gebruiken om onvoldoendes te markeren, zodat u direct kunt zien welke studenten en kolommen extra aandacht vereisen. Daarnaast kan een kleur worden toegekend op basis van de status van een cel: Wordt uitgevoerd, Cijfer nodig of Uitgesloten.

Het werken met kleurcodes is standaard uitgeschakeld in Grade Center en als u deze functie wil gebruiken, moet deze eerst expliciet worden ingeschakeld. Als u regels voor kleurcodering hebt gedefinieerd en opgeslagen, wordt de kleurcodering toegepast op alle weergaven. Deze regels worden ook toegepast wanneer u een cursus kopieert en herstelt.

Kleurcodes gebruiken in het Grade Center

 1. Wijs op de actiebalk naar Beheren en klik op  Kleurcodes voor cijferbereiken.
 2. Schakel op de pagina Kleurcodes voor cijferbereiken het selectievakje Kleurcodes voor cijferbereiken inschakelen in. 
 3. Op de pagina Opties voor kleurcodering kunt u de volgende taken uitvoeren:
  • Klik voor iedere cijferstatus op de dubbele pijl omlaag in de kolom Achtergrondkleur om de kleurenstaal weer te geven.
  • Selecteer een kleur in de kleurenstaal en klik op Toepassen om de kleur op te slaan.
 4. Op de pagina Cijferbereiken kunt u de volgende taken uitvoeren:
  • Klik op Criteria toevoegen om een regel voor kleurcodering te maken.
  • Selecteer in de vervolgkeuzelijst Criteria de optie Tussen, Groter dan of Kleiner dan.
  • Typ een percentage in het vak of de vakken.
  • Klik voor Achtergrondkleur en Tekst op de dubbele pijlen omlaag de kleurenstaal weer te geven.
  • Selecteer een kleur en klik op Toepassen om de toewijzing op te slaan.
  • Klik op Criteria toevoegen om een extra veld voor cijferbereiken toe te voegen.

   als u een regel maakt die overlapt met een andere regel, verschijnt er een waarschuwing en kunt u de regel aanpassen.

 5. Klik opVerzenden.

  in het gedeelte Cijferbereiken kunt u de gekozen kleuren bekijken in de kolom Voorbeeld van indicator. Als u niet tevreden bent over een kleurkeuze, klikt u op het pictogram Herstellen ( File:/Learn/9.1_2014_04/Instructor/120_Grade_Center/010_Customize_Grade_Center/070_Color_Code_the_Grade_Center/icon_reset.png  ), voorgesteld door twee cirkelvormige pijlen.

Er verschijnt een bericht in Grade Center dat de kleurcodes zijn bijgewerkt. De kleuren worden toegepast op de relevante cellen.

Kleurcodes beheren in het Grade Center

U kunt kleurcodering in- of uitschakelen en de regels voor kleurcodering wijzigen die u hebt opgesteld. Als u kleurcodering hebt ingeschakeld, kunt u de optie Kleurcodering weergeven/Kleurcodering verbergen kiezen op de actiebalk in het Grade Center.

Kleurcodes in- en uitschakelen

Klik in een weergave van het Grade Center op Kleurcodering verbergen op de actiebalk om cellen zonder kleuren weer te geven. De ingestelde regels voor kleurcodes blijven gewoon beschikbaar.

Klik op Kleurcodering weergeven op de actiebalk om de ingestelde kleuren weer toe te passen op de relevante cellen.

Kleurcodes aanpassen

U kunt de ingestelde kleuren op ieder moment wijzigen en ook bestaande criteria verwijderen. Uiteraard kunt u ook altijd criteria toevoegen.

 1. Wijs op de actiebalk naar Beheren en klik op Kleurcodes voor cijferbereiken.
 2. Schakel op de pagina Kleurcodes voor cijferbereiken het selectievakje Kleurcodes voor cijferbereiken inschakelen uit om geen kleuren toe te passen op de cellen in Grade Center. De regels die u hebt gedefinieerd op de pagina Kleurcodes voor cijferbereiken blijven gewoon beschikbaar en u kunt deze op ieder moment weer toepassen door dit selectievakje opnieuw in te schakelen.

  Als kleurcodering is uitgeschakeld, zijn de opties voor het weergeven of verbergen van kleuren niet beschikbaar op de actiebalk van het Grade Center.

 3. Selecteer een nieuwe kleur of klik op het pictogram Herstellen ( File:/Learn/9.1_2014_04/Instructor/120_Grade_Center/010_Customize_Grade_Center/070_Color_Code_the_Grade_Center/icon_reset.png  ), voorgesteld door twee cirkelvormige pijlen, om een kleurregel te verwijderen.
 4. Wijzig bestaande criteria voor cijferbereiken.

  u kunt de gekozen kleuren bekijken in de kolom Voorbeeld van indicator.

 5. Klik op Criteria verwijderen om bestaande criteria te verwijderen. Verwijderde criteria kunt u niet meer terughalen. Klik op OK in het venster dat verschijnt om het verwijderen te bevestigen.
 6. Klik op Criteria toevoegen om een extra veld voor cijferbereiken toe te voegen.
 7. Klik opVerzenden.