Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Prestaties van studenten en uitval

Elke student kan succesvol zijn.

In de traditionele leeromgeving kunt u vaststellen of studenten het materiaal begrijpen door nonverbale aanwijzingen, gezichtsuitdrukkingen, deelname en een opgestoken hand. In een onlinecursus kunt u de prestatie van studenten beoordelen met behulp van verschillende tools in Blackboard Learn.

Wacht niet te lang. Gebruik de tools om een grondslag of basislijn voor de prestaties van studenten te bepalen. Deze basislijn is onmisbaar als referentiekader voor de prestaties van studenten tijdens de cursus. U zult patronen ontdekken en zien wanneer u risicostudenten moet helpen om succesvol te zijn en wanneer u moet ingrijpen om te voorkomen dat goed presterende studenten zich vervelen. Het bepalen van een basislijn is ook een manier om bekend te raken met de tools en rapporten die tot uw beschikking staan.

Uw instelling bepaalt welke tools en functies beschikbaar zijn in uw cursussen. Neem voor meer informatie contact op met uw instelling.

De prestaties van studenten geven ook inzicht in het ontwerp en de effectiviteit van een cursus. Zie voor meer informatieAanbevolen procedure: Effectiviteit van een cursus analyseren voor meer informatie.


Uitval van studenten monitoren

graphic_progress.pngHet Retentie Center biedt een handige manier om te zien welke studenten in uw cursus risico lopen. Op basis van vooraf geconfigureerde regels en regels die u zelf opstelt, worden de betrokkenheid en deelname van studenten op een visuele manier voorgesteld, zodat u snel kunt zien wie extra ondersteuning nodig heeft. Via het Retentie Center kunt u communiceren met studenten die het moeilijk hebben en hen helpen om onmiddellijk actie te ondernemen voor verbetering.

U kuntdirect aan de slag met de functies van het Retentie Center. U hoeft geen instellingen te configureren.

Zie Retentie Center voor meer informatie over het Retentie Center en een praktijkvoorbeeld.


Prestaties van studenten meten

Als u een duidelijk beeld hebt van de manier waarop uw studenten presteren in uw cursus, is dit een goede indicatie van de slagingskans. Gebruik deze informatie om eventueel de onderwijsmethode bij te stellen of om extra materiaal beschikbaar te stellen wanneer studenten het moeilijk hebben.

 

Vinden studenten een bepaald onderwerp lastig? Bekijk de gegevens. Hebben de studenten het materiaal doorgenomen? Zo ja, overweeg dan delen van de les nog een keer te behandelen. Aanvullende informatiebronnen, discussies en activiteiten kunnen ook bijdragen aan een oplossing van de situatie. Probeer het onderwerp op een andere manier te benaderen. Soms is het voldoende om dezelfde informatie op een andere manier aan te bieden.

Gebruik de volgende tools om de prestaties van studenten goed te meten:

 • Prestatieoverzicht: Hier kunt u alle soorten activiteiten van gebruikers in uw cursus bekijken. ZieHet prestatieoverzicht voor meer informatie.
 • Prestaties: Formuleer criteria voor het belonen van studenten in de vorm van badges en certificaten. Zie Prestaties voor meer informatie.
 • Cursusprestaties: Kijk hoe het werk van studenten presteert in vergelijking met de doelwaarde in afgestemde doelen. Zie CursusrapportenCursusrapporten en Doelen voor meer informatie.

Als uw instelling een licentie heeft voor Blackboard Learn Analytics, hebt u toegang tot de volgende extra rapporten:

 • Overzicht student: Gebruik dit rapport om gedetailleerde informatie te verzamelen over de prestaties van een student in vergelijking met andere studenten in dezelfde cursus of met dezelfde major.
 • Overzicht Learn-cursus: Dit rapport kan helpen analyseren hoe een bepaalde cursus is ontworpen, hoe de cursus zich verhoudt tot andere cursussecties in dezelfde afdeling of met hetzelfde cursusnummer en hoe studenten de cursus gebruiken.
 • Spreidingsgrafiek activiteiten en cijfers: Dit rapport kan u helpen bij het analyseren van de manier waarop de verschillende soorten activiteiten van studenten samenhangen met het cijfer dat in het Grade Center of als SIS-cijfer is vastgelegd.
 • Activiteitenmatrix: Gebruik dit rapport om een analyse te maken van de activiteit- en cijferpatronen in uw cursus, en om zo studenten te vinden met afwijkende gebruiks- en prestatieprofielen.

Activiteit en bijdragen van studenten volgen

Wanneer u de activiteit en bijdragen in een cursus monitort, kunt u risicostudenten helpen voordat het te laat is.

Zijn er studenten tussentijds mee gestopt? Analyseer de gegevens op aantoonbare redenen. Wanneer hebben ze voor het laatst ingelogd bij de cursus? Hebben ze deelgenomen aan discussies? Neem contact op met deze studenten en stimuleer ze om een grotere bijdrage te leveren. Geef ze activiteiten en prestaties die ze op bepaalde momenten moeten afronden. Als ze problemen hebben met de technologie, vraag dan een student met voldoende IT-kennis of deze wil helpen.

Gebruik de volgende tools om exact te zien wat uw studenten doen en hoe ze een bijdrage leveren:

 • Cursusrapporten: Hiermee kunt u een gedetailleerd beeld krijgen van de activiteit van studenten in uw cursus. Daartoe behoren gegevens over welke studenten uw cursus openen en wanneer. ZieCursusrapporten voor meer informatie.
  • Overzicht cursusactiviteiten: Bevat gegevens van alle activiteiten binnen een cursus, gesorteerd op student en datum. Het rapport bevat gegevens zoals de totale en gemiddelde tijd die een gebruiker heeft doorgebracht in de cursus en de totale hoeveelheid activiteiten voor elke gebruiker.
  • Studentoverzicht voor bepaalde cursus: Geeft een overzicht van de activiteiten van een student binnen de cursus, gesorteerd op datum Het rapport bevat gegevens zoals de totale tijd die een student heeft besteed in de cursus, evenals gedetailleerde informatie over de activiteiten van een student, zoals de items en inhoudsgebieden die de student heeft geraadpleegd en hoeveel tijd daar is doorgebracht..
  • Single Course User Participation: Dit rapport toont de academische activiteit van studenten in uw cursus, zoals inzendingen. Het rapport biedt de volgende informatie:
   • De voor- en achternaam van studenten
   • De gebruikers-ID en batch-ID van studenten
   • De instelling voor de systeembeschikbaarheid
   • De cursus-ID en de batch-ID van de cursus
   • De datum/tijd van de inzending
   • Het aantal inzendingen voor itemtypen met pogingen binnen een cursus
    • Opdrachten
    • Toetsen
    • Berichten in de discussieruimte
    • Blogs
    • Dagboeken

   Als u dit rapport niet ziet, heeft uw instelling de functie niet ingeschakeld.

 • Taken: Volg de voortgang van studenten voor taken die u hebt gemaakt. Zie Taken voor meer informatie.
 • De gebruikerskolom Laatst geopend: Kijk in de kolom Laatst geopend wanneer een student de cursus het laatst heeft geopend. ZieGrade Center-kolommen voor meer informatie.