Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Taken

De tool Taken kunt u gebruiken om projecten of activiteiten (taken) te ordenen door de taakprioriteit te definiëren en de taakstatus bij te houden. In uw rol als cursusleider kunt u taken toevoegen aan uw cursus. U kunt instellen dat studenten hun taken kunnen beheren via de module Mijn taken of via een toolkoppeling in uw cursus. Zie Een modulepagina maken voor meer informatie over het toevoegen van de module Mijn taken aan een cursus.

Als u wilt dat een activiteit of opdracht op een bepaalde datum is voltooid, kunt u overwegen de tool Opdrachten in combinatie met de agenda te gebruiken in plaats van een taak te maken.

U kunt taken maken en deze posten op de pagina Taken van een cursus. Alle gebruikers kunnen persoonlijke taken toevoegen aan hun taakpagina's. Taakinformatie wordt geordend in kolommen voor prioriteit, taaknaam, status en vervaldatum.

De tool Taken is ook beschikbaar als een groepstool om taken te versturen naar bepaalde groepen binnen een cursus.

De meldingsmodule Taken  van een cursus bevat alleen informatie die relevant is voor die cursus. Zie Informatie over het meldingsoverzicht voor meer informatie.

Taken weergeven

Taken worden standaard op prioriteit weergegeven, niet op datum. De taak met de hoogste prioriteit staat dus altijd bovenaan. Als u taken wilt weergeven op einddatum, klikt u op de kop Einddatum. Gebruik de statuskolommen om te zien hoeveel studenten hun voortgang hebben gemeld of een taak hebben afgerond.

Een cursustaak maken, wijzigen of verwijderen

 1. Klik in het cursusmenu op Tools. Selecteer Taken op de pagina  Tools.

  -OF-

  Ga naar het configuratiescherm, vouw de sectie Cursustools uit en klik op Taken.
 2. Klik op de actiebalk van de pagina Taken op Cursustaak maken.
 3. Typ op de pagina Cursustaak maken een naam en een beschrijving voor de taak.
 4. Voer een waarde in voor Einddatum.
 5. Wijs de prioriteit Laag, Normaal of Hoog toe.
 6. Klik opVerzenden.
 7. De taak wordt weergegeven op de pagina Taken. Open het contextmenu van de taak om de taak te bewerken of te verwijderen.

De voortgang van een taak bekijken

 1. Open de pagina Taken.
 2. Klik op de titel van een taak om de pagina Taak weergeven te openen. De pagina Taak weergeven bevat de voortgang van alle studenten voor die taak.

Een koppeling voor de tool Taken toevoegen aan het cursusmenu

U kunt een koppeling toevoegen aan het cursusmenu, zodat studenten met één muisklik toegang hebben tot de tool Taken. U kunt de naam van de koppeling desgewenst aanpassen.

 1. Activeer de bewerkingsmodus (AAN) en wijs het plusteken boven het cursusmenu aan. De vervolgkeuzelijst Menu-item toevoegen verschijnt.
 2. Klik op  Toolkoppeling.
 3. Voer een naam in voor de koppeling.
 4. Klik op Taken in de vervolgkeuzelijst Type.
 5. Schakel het selectievakje Beschikbaar voor gebruikers in.
 6. Klik opVerzenden.

De nieuwe toolkoppeling wordt onder aan het cursusmenu weergegeven. Gebruik de pijlen om de koppeling op de gewenste positie weer te geven. Open het contextmenu van de koppeling om de koppeling te hernoemen, te verbergen of te verwijderen.