Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Inhoud delen en vinden

Tools voor het delen en zoeken van inhoud

Er is een aantal tools beschikbaar om het delen van inhoud en het zoeken naar gedeelde inhoud te vergemakkelijken. Deze opties zijn afhankelijk van het niveau van de gedeelde map. Wanneer een map wordt gedeeld, worden er machtigingen toegewezen aan alle inhoud in de map.

Map zoeken

Met de functie Map zoeken kunnen gebruikers zoeken naar mappen op het hoogste niveau waarvoor ze machtigingen hebben. Wanneer een gebruiker machtigingen heeft voor een map op het hoogste niveau, kan de map worden gevonden met de optie Map zoeken en kan deze worden toegevoegd aan de Content Collection-menu's. Op die manier kan de map vervolgens sneller worden geopend.

Gebruikers kunnen besluiten om een map op het hoogste niveau te delen met een andere gebruiker. Ze kunnen de machtigingen aanpassen voor de inhoud van de map om zo de inhoud te beperken die de andere gebruiker kan zien. U kunt bijvoorbeeld een gebruiker de machtiging Lezen toekennen voor de gebruikersmap. Open vervolgens de map en verwijder de machtiging Lezen voor de inhoud die deze gebruiker niet mag zien. De betreffende gebruiker kan nog steeds de optie  Map zoeken gebruiken, maar kan alleen specifieke inhoud van de map weergeven.

Zoeken

Via Zoeken kunnen gebruikers zoeken naar alle bestanden en mappen die met hen zijn gedeeld. De zoekresultaten bevatten alleen items waarvoor de gebruiker machtigingen heeft. Als machtigingen zijn toegekend voor een geneste map (en niet voor de map op het hoogste niveau), kan de gebruiker zoeken naar de map en deze voorzien van een bladwijzer. De functie Map zoeken kan niet worden gebruikt voor geneste mappen.

Direct naar locatie

Met de optie Direct naar locatie kunnen gebruikers direct naar een specifieke map gaan die met hen is gedeeld in Content Collection. Met deze tijdbesparende optie kunnen gebruikers het pad opgeven om een map te openen en de locatie gelijk voorzien van een bladwijzer.

Bladwijzers

Bladwijzers maken snelle toegang tot veel gebruikte inhoud mogelijk zonder dat u hoeft te navigeren door meerdere mappen. Gebruikers kunnen bladwijzers ordenen in mappen en submappen. Deze tool is handig wanneer machtigingen zijn toegekend voor geneste mappen, aangezien de functie Map zoeken niet beschikbaar is voor deze mappen.

Werkstroomactiviteiten

Als een gebruiker actie moet nemen of moet reageren op een item, kunt u een werkstroomactiviteit meesturen met het item. Wanneer u een werkstroomactiviteit maakt, selecteert u de gebruikers waarmee u het item wilt delen en de machtigingen. U kunt ook een e-mail sturen naar deze gebruikers over het gedeelde item en de bijgevoegde werkstroomactiviteit.

Passen

Wanneer u een bestand deelt, kunt u een pas toevoegen die bepaalde tijd geldig is. Dit is met name handig voor het delen van bestanden met gebruikers zonder systeemaccount. Wanneer u een pas maakt, kunt u lees- of schrijfmachtigingen verlenen voor het bestand. Wanneer de toegekende tijd voor de pas is verstreken, kan de gebruiker het bestand niet meer openen.