Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Aanmelden bij Learn

Als u wilt gaan werken met Blackboard Learn, moet u zich eerst aanmelden. U ontvangt hiervoor van de instelling een URL, een gebruikersnaam en een wachtwoord.

Aanmelden bij Blackboard Learn

De URL die u ontvangt van uw instelling is meestal het adres van de pagina waarop u zich moet aanmelden bij het systeem. Als u echter direct naar het tabblad Mijn instituut wordt geleid, kunt u zich ook aanmelden via een knop in de koptekst of via een speciale portaalmodule.

 1. Navigeer naar de URL die u van de instelling hebt ontvangen.
 2. Typ uwgebruikersnaam.
 3. Typ uwwachtwoord. Wachtwoorden zijn hoofdlettergevoelig.
 4. Klik op Aanmelden.
  • Nieuwe gebruikers zien een welkomstpagina met het verzoek om een profiel aan te maken. U kunt pas een profiel aanmaken nadat u in een apart venster akkoord bent gegaan met de voorwaarden voor de service Blackboard-profielen. Als u niet akkoord gaat met deze voorwaarden, zijn bepaalde tools niet voor u toegankelijk. U kunt er ook voor kiezen om later een profiel aan te maken. Zie Profielen voor meer informatie.
  • Bestaande gebruikers zien het tabblad Mijn instituut.

Wachtwoorden bieden toegang tot persoonlijke gegevens. Om veiligheidsredenen moet u wachtwoorden niet delen met anderen. Zie Wachtwoord vergeten? als u uw wachtwoord bent vergeten. Zie Uw wachtwoord wijzigen als u uw wachtwoord wilt wijzigen.

Veelgestelde vragen

Wat moet ik doen als ik me niet kan aanmelden?

Neem contact op met de helpdesk van uw instelling. Als u niet weet hoe u contact kunt opnemen met de helpdesk, raadpleegt u de website van uw instelling of zoekt u op internet naar de naam van uw instelling + Blackboard + help of ondersteuning.

Wat is de toegangspagina?

Via de toegangspagina worden gebruikers verwelkomd. Bovendien bevat deze pagina een aanmeldingsknop voor toegang tot Blackboard Learn. Toegangspagina's worden aangepast door uw instelling. U moet een geldige gebruikersnaam en een geldig wachtwoord hebben om u te kunnen aanmelden.

Als de toegangspagina niet wordt weergegeven, kunt u zich ook aanmelden via een knop in het kopframe of een speciale portaalmodule.

cookies moeten zijn ingeschakeld in de webbrowser. Dit kunt u doen via het menu met instellingen van uw browser.

 1. Aanmelden: gebruik deze functie om u aan te melden bij Blackboard Learn.
 2. Tekstgrootte wijzigen: hulp weergeven voor het wijzigen van de tekstgrootte in de browser.
 3. Instelling hoog contrast: hiermee kan de weergave worden aangepast voor gebruikers met een verminderd gezichtsvermogen. Geef aan of u de instellingen voor hoog contrast van het besturingssysteem wilt gebruiken of de ingebouwde stijlen van Blackboard.
 4. Een nieuwe account maken: klik hierop om een account te maken voor Blackboard Learn.
 5. Cursuscatalogus weergeven: hier kunt u de cursussen bekijken die relevant zijn voor uw studieprogramma.
 6. Als gast rondkijken: Hiermee kunnen gebruikers zonder systeemaccount rondkijken in Blackboard Learn. Het is mogelijk dat u als gast de catalogus en cursussen kunt bekijken, maar een gastgebruiker heeft nooit volledige toegang tot een cursus.

Wat gebeurt er nadat ik me heb aangemeld?

Nieuwe gebruikers zien een welkomstpagina met het verzoek om een profiel aan te maken. U kunt pas een profiel aanmaken nadat u in een apart venster akkoord bent gegaan met de voorwaarden voor de service Blackboard-profielen. Als u niet akkoord gaat met deze voorwaarden, zijn bepaalde tools niet voor u toegankelijk. U kunt er ook voor kiezen om later een profiel aan te maken. Zie Profielen voor meer informatie.

Bestaande gebruikers zien het tabblad Mijn instituut. Via dit tabblad hebt u toegang tot de cursussen waarbij u bent ingeschreven of die u geeft.

Hoe kan ik me afmelden?

Klik op de knop Afmelden File:/Learn/9.1_2014_04/Student/020_Get_Started/020_Login/login_button.png in de rechterbovenhoek van de pagina.