Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Profielen niet bijgewerkt

Zijn de updates geïnstalleerd?

Klik op de afbeeldingen om ze groter weer te geven in uw browser en de tekst leesbaar te maken. Gebruik de knop Terug van uw browser om terug te gaan naar het onderwerp.

Vaststellen of de bijgewerkte profielen zijn geïnstalleerd
Bijgewerkte profielen Profielen niet bijgewerkt
Als u een welkomstscherm ziet van Blackboard + MyEdu of een profielpagina waarmee u werkervaring kunt toevoegen, zijn de updates voor profielen geïnstalleerd. Zie Profielen bijgewerkt voor meer informatie die geldt voor uw systeem. Als u een profielpagina ziet met een gebied voor berichten, zijn de profielen nog niet bijgewerkt. Deze pagina is op u van toepassing. 
   

Uw profiel instellen

Klik in het menu Mijn Blackboard op het om uw profiel te openen en een avatarafbeelding toe te voegen. Zie Profielavatars voor meer informatie.

Als de instelling de integratie van social media heeft ingeschakeld, kunt u uw foto, beschrijving en e-mailadres kopiëren uit Facebook en Twitter.

Ga akkoord met de voorwaarden van de service als dat wordt gevraagd en geef eventueel nog een primair e-mailadres op voordat u het profiel gaat instellen.

Als u geen pictogram van een leeg profiel ziet in het menu Mijn Blackboard, heeft de instelling de profielfunctie niet ingeschakeld.

Privacyinstellingen voor profiel

De privacy-instellingen in uw persoonlijk profiel bepalen hoe uw profiel wordt weergegeven in Mijn Blackboard. Lees elke optie op de pagina Mijn profiel bewerken zorgvuldig om in te stellen welke gebruikers uw profiel kunnen zien.

 • Openbaar (aanbevolen): als u deze optie niet ziet, heeft uw instelling de optie niet ingeschakeld. Als u deze optie selecteert, kan iedereen met een Blackboard-profiel u vinden en uw profiel bekijken op de pagina Mensen. Ze hoeven dus niet te zijn ingeschreven bij dezelfde instelling, cursus of organisatie. Uw naam en avatar worden weergegeven in al uw cursussen en gebruikers kunnen van daaruit een voorbeeld van uw profiel zien.
 • Mijn instelling (aanbevolen): Als u deze optie selecteert, kan iedereen op uw instelling u zoeken en bekijken op de pagina Mensen. Zij hoeven niet ingeschreven te zijn in dezelfde cursus of organisatie als u. Uw naam en avatar worden weergegeven in al uw cursussen en gebruikers kunnen van daaruit een voorbeeld van uw profiel zien.
 • Private: Als u deze optie selecteert, kunnen alleen gebruikers die ingeschreven zijn in dezelfde cursus of organisatie als u, u zoeken en bekijken op de pagina Mensen. Uw naam en avatar worden weergegeven in al uw cursussen en gebruikers kunnen van daaruit een voorbeeld van uw profiel zien.
 • Verborgen: Als u deze optie selecteert, kan geen enkele gebruiker u zoeken en bekijken op de pagina Mensen. Uw naam en avatar worden weergegeven in al uw cursussen, maar gebruikers kunnen van daaruit geen voorbeeld van uw profiel zien.

Gebruik Privacyopties instellen onder Instellingen om in te stellen welke informatie u wilt weergeven in uw cursussen.

Integratie met Facebook en Twitter

Wanneer u het profiel gaat invullen of wijzigen, kunt u uw profielfoto ophalen uit Facebook of Twitter, evenals het e-mailadres van Facebook en een korte beschrijving van uzelf (colofon) uit het Facebook- of Twitter-profiel.

Als u geen optie ziet voor integratie met Facebook en Twitter, heeft uw instelling deze functie niet ingeschakeld.

Posten en reageren op profielprikborden

Gebruik uw profielprikbord om contact te hebben met mensen die u volgen.

 • Typ tekst in het vak Deel iets en klik op Bericht.
 • Geef feedback op het bericht van een gebruiker. Plaats de muisaanwijzer op een bericht of opmerking en klik op Opmerking.
 • Als u een bericht of opmerking wilt wijzigen, beweegt u de muisaanwijzer over het bericht of de opmerking en klikt u op Bewerken. De aanduiding “GEWIJZIGD” wordt weergegeven om duidelijk te maken dat het volgende is gebeurd:
  • Het bericht of de opmerking is gewijzigd sinds het item is gepubliceerd
  • Het tijdstip van de meest recente wijziging

Meer informatie

Raadpleeg voor meer informatie het onderwerp: