Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Blackboard Bookshelf

De installatie van de Blackboard Store omvat ook Blackboard Bookshelf, met daarin onder andere een geavanceerde e-Reader, een digitale boekenplank en functies voor mobiele toegang. Blackboard Bookshelf is een centrale locatie met een overzicht van wat u hebt gekocht, notities voor zowel digitaal als gedrukt cursusmateriaal, en koppelingen voor het starten van het terugkoopproces.

U kunt hier de boeken zien die u hebt gekocht in de Blackboard Store en materiaal opvragen dat wordt aanbevolen voor uw cursussen.

Aankoopgeschiedenis bekijken

Blackboard Bookshelf is de perfecte locatie voor toegang tot al uw cursusmateriaal. U kunt hier eenvoudig alles vinden wat u hebt gekocht in de Blackboard Store, zelfs nadat de cursus is afgesloten.

Als u View All (Alles weergeven) selecteert op de tab Digital (Digitaal), gaat u naar de Digital Bookshelf.

Als u klikt op een digitaal boek, kunt u het boek online lezen, informatie over het boek bekijken, notities over het boek bekijken of het boek downloaden.

Selecteer Book Info (Boekinfo) om het History Change Log (wijzigingslogboek) te bekijken en informatie over uw digitale rechten voor het materiaal.

Digitale eReader

Selecteer Read Online (Online lezen) om naar de eReader te gaan.

De werkbalk bevat knoppen voor de inhoudsopgave, aanvullende informatiebronnen, notities, afbeeldingen, tekengrootte, instellingen en een overzicht van de eReader-functies, plus een zoekvak.

Klik op Quick Tour (Snelle rondleiding) om een overzicht van de eReader te bekijken.

Om snel naar een ander deel van het digitale tekstboek te gaan, klikt u op Contents (Inhoud) op de werkbalk en selecteert u het hoofdstuk of de pagina in het menu Table of Contents (Inhoudsopgave).

U kunt de eReader van de Digital Bookshelf ook gebruiken om aanvullende informatiebronnen en notities te koppelen aan uw digitale boeken. Selecteer hiervoor Notes (Notities) of Resources (Informatiebronnen) op de werkbalk.

U kunt ook afbeeldingen uit een tekstboek bekijken door Figures (Afbeeldingen) te selecteren.

Om de tekengrootte te wijzigen, selecteert u Display (Weergave).

Als u notities wilt maken, markeert u tekst in de eReader. U kunt dan kiezen uit opties om de gemarkeerde tekst ergens anders te zoeken, te kopiëren, te beluisteren, te accentueren, of om een notitie of bladwijzer toe te voegen. U kunt ook definities voor termen toevoegen en koppelingen naar Google en Wikipedia vinden.

Als u gaat accentueren of notities toevoegen, kunt u kiezen uit verschillende kleuren om uw notities te ordenen.

U kunt ook notities importeren uit Evernote of Dropbox door op de werkbalk op Settings (Instellingen) te klikken.

U moet uzelf dan rechtstreeks aanmelden bij Evernote of Dropbox om deze programma's toegang te bieden tot uw notitieblokken en bestanden binnen de eReader.

U kunt ook vanuit Digital Bookshelf naar Evernote en Dropbox gaan.

Terugkoopproces starten en geleende boeken inleveren

U kunt het terugkoopproces eenvoudig starten vanuit uw Blackboard Bookshelf. Ga hiervoor naar “Books to Sell” (Boeken voor verkoop) en selecteer het materiaal dat u wilt verkopen.

Als u de boeken ergens anders hebt gekocht, kunt u controleren of ze in aanmerking komen voor terugkoop door het ISBN-nummer in te voeren.

U kunt de interface voor het verkopen van boeken ook weergeven door in het menu I want to: (Ik wil:) te klikken op Sell textbooks(Tekstboeken verkopen). Dit is ook de plek waar u geleende boeken kunt inleveren.