Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Groepsopdrachten inleveren

Allen leden van een groep krijgen hetzelfde cijfer voor groepsopdrachten. Bij opdrachten worden de naam, beschrijving en bijlagen voor groepswerk getoond. U kunt ook opmerkingen voor de cursusleider toevoegen.

Veelgestelde vragen

Waarom kan ik een groepsopdracht niet openen?

Neem contact op met de helpdesk van uw instelling. Zij kunnen u helpen bij eventuele problemen met het programma dat u nodig hebt voor de opdracht of kunnen het programma voor u downloaden. Als u niet weet hoe u contact kunt opnemen met de helpdesk, raadpleegt u de website van uw instelling of zoekt u op internet naar de naam van uw instelling + Blackboard + help of ondersteuning. Controleer of u een ondersteunde browser en besturingssysteem gebruikt die compatibel zijn met de versie van Blackboard die op uw instelling wordt gebruikt.

Waarom kan ik onze groepsopdracht niet vinden?

Het is mogelijk dat uw groepsopdracht alleen beschikbaar is op een bepaalde datum of nadat u een bepaalde taak heeft voltooid. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u een bepaalde lezing moet hebben doorgenomen voordat u toegang krijgt tot een groepsopdracht. Neem voor meer informatie contact op met de cursusleider.

Mijn cursusleider heeft onze groepsopdracht niet ontvangen. Wat moet ik doen?

U moet dit probleem bespreken met de cursusleider. Zie Werk voor een groepsopdracht inleveren voor meer informatie.

Hoe kan ik een groepsopdracht aanpassen of opnieuw inleveren?

Als u een groepsopdracht wilt aanpassen, moet u de opdracht opnieuw inleveren. Dit is echter niet bij alle opdrachten mogelijk. Neem contact op met uw cursusleider en vraag of u de opdracht nog een keer mag inleveren.

Als de cursusleider meerdere pogingen toestaat voor een groepsopdracht, kunt u de functie Nu starten kiezen op de pagina Controleer het overzicht van verzendingen. Deze pagina opent u door in de cursus op de koppeling van de groepsopdracht te klikken. Zie Een groepsopdracht wijzigen of opnieuw verzenden voor meer informatie.

Hoe weet ik of mijn groepsopdracht is beoordeeld?

Klik in het cursusmenu op Tools en kies vervolgens Mijn cijfers. Als de groepsopdracht niet is beoordeeld, bevat de rij van de groepsopdracht een symbool om de status aan te geven. Als de groepsopdracht is ontvangen en beoordeeld, ziet u het cijfer in de rij van de groepsopdracht. Als u meer informatie wilt, klikt u op de titel van de groepsopdracht om de pagina Controleer het overzicht van verzendingen weer te geven. Zie Cijfers en feedback voor groepsopdrachten bekijkenen Mijn cijfers voor meer informatie.

Werk voor een groepsopdracht inleveren

 1. Selecteer in het cursusmenu het inhoudsgebied met de groepsopdracht, zoals het inhoudsgebied Opdrachten. Klik op de naam van de groepsopdracht.

  -OF-

  Selecteer in het paneel Mijn groepen de naam van uw groep. Klik in het gedeelte Groepsopdrachten op de homepage van de groep op de naam van de opdracht.
 2. Neem de instructies op de pagina Opdracht uploaden door en download bestanden die eventueel door uw cursusleider beschikbaar zijn gesteld. Voer de groepsopdracht uit met behulp van de inhoudseditor, door bestanden bij te voegen of op beide manieren.

  als de cursusleider geen meerdere pogingen heeft toegestaan, kan de groep een opdracht maar één keer verzenden. Controleer in dat geval goed of u de vereiste bestanden hebt bijgevoegd voordat u op Verzenden klikt.

 3. Voer desgewenst uw Opmerkingen in.
 4. Klik opVerzenden. De pagina Controleer het overzicht van verzendingen verschijnt met informatie over de verzonden groepsopdracht.

Anoniem beoordeelde groepsopdrachten

Op de pagina Opdracht uploaden kunt u zien of een groepsopdracht anoniem zal worden beoordeeld. Dit betekent dat de groepsnaam wordt verborgen tijdens de beoordeling. U moet er dan goed op letten dat u niet uw naam of de naam van de groep bekend maakt, zoals in bestanden die u als bijlage meestuurt of in opmerkingen die u toevoegt.

Een groepsopdracht opslaan als concept en later verzenden

Gebruik de optie Als concept opslaan als u de groepsopdracht op een later moment wilt verzenden. Met deze optie worden de opmerkingen en bestanden op de pagina opgeslagen. U kunt verder gaan waar u was gebleven, als u terugkeert.

 1. Klik op pagina Opdracht uploaden op Als concept opslaan om de wijzigingen op te slaan en later verder te werken.
 2. Keer terug naar de groepsopdracht en klik op de koppeling van de groepsopdracht.
 3. Klik op de pagina Controleer het overzicht van verzendingen op Doorgaan met inzending.
 4. Voer de wijzigingen door op de pagina Opdracht uploaden.
 5. Voeg desgewenst opmerkingen toe.
 6. Klik opVerzenden. De pagina Controleer het overzicht van verzendingen verschijnt met informatie over de verzonden groepsopdracht.

Als u klaar bent met de groepsopdracht, moet u op Verzenden klikken. Als u dat niet doet, wordt de voltooide opdracht niet ontvangen door de cursusleider.

Een groepsopdracht wijzigen of opnieuw verzenden

Als u een groepsopdracht wilt aanpassen, moet u de opdracht opnieuw inleveren. Dit is echter niet bij alle opdrachten mogelijk. Neem contact op met uw cursusleider en vraag of u de opdracht nog een keer mag inleveren.

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom een cursusleider meerdere pogingen toestaat voor een groepsopdracht. Het is bijvoorbeeld mogelijk dat de cursusleider feedback wil geven op het eerste concept, zodat u deze kunt verwerken in de volgende inzending van de opdracht. De cursusleider kan het hoogste cijfer of het laagste cijfer voor een poging selecteren als het eindcijfer voor de opdracht.

Als de cursusleider meerdere pogingen toestaat voor een groepsopdracht, kunt u de functie Nu starten kiezen op de pagina Controleer het overzicht van verzendingen. Deze pagina opent u door in de cursus op de koppeling van de groepsopdracht te klikken.

Cijfers en feedback voor groepsopdracht bekijken

Opdrachten worden niet automatisch beoordeeld in Blackboard. Elke groepsopdracht moet door de cursusleider worden nagekeken en beoordeeld. De informatie van de cursusleider kunt u bekijken op de pagina Mijn cijfers of op de pagina Controleer het overzicht van verzendingen van de groepsopdracht.

De pagina Mijn cijfers openen vanuit de cursus

U kunt de cijfers voor uw cursus zien in Mijn cijfers. De tool Mijn cijfers kan zijn opgenomen in het cursusmenu of worden gekozen op de pagina Tools.

Het cijfer bekijken vanaf de homepage van de groep

U kunt het cijfer en eventuele feedback van de cursusleider ook bekijken op de pagina Controleer het overzicht van verzendingen van de groepsopdracht. Als de cursusleider een bestand heeft bijgevoegd, kunt u dit bekijken via de koppeling voor de groepsopdracht op de homepage van uw groep.

De cursusleider kan ervoor kiezen groepsopdrachten anoniem te beoordelen, zodat het werk van studenten volledig objectief wordt geëvalueerd. Zie Anoniem beoordelen voor informatie.

Het is ook zo dat de cursusleider verschillende beoordelaars kan hebben aangewezen om uw groepsopdrachten te beoordelen om zo tot een volstrekt eerlijke en objectieve beoordeling te komen. Klik op de naam van de groepsopdracht om de feedback van alle beoordelaars te lezen op de pagina Controleer het overzicht van verzendingen.

De pagina Mijn cijfers openen van buiten de cursus

Klik op het tabblad Mijn instituut op Mijn cijfers in het paneel Tools.

Zie Mijn cijfers voor meer informatie.