Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Online surveilleren met Kryterion Konnect

Blackboard is een partnerschap aangegaan met Kryterion™ Konnect om rechtstreeks binnen het Blackboard Learn-platform veilige online surveillance aan te bieden voor cursussen die op afstand worden gegeven.

Online surveilleren via Kryterion Konnect maakt het mogelijk toetsen te plannen en te maken waar en wanneer u dat maar wilt, met uw eigen computer en webcam. Hierdoor wordt online leren nog toegankelijker, gemakkelijker en betaalbaarder.

De informatiebronnen van Kryterion Konnect zijn alleen beschikbaar in het Engels.

Wat is online surveilleren?

Online surveilleren is het elektronisch monitoren van een toetssessie op verdacht gedrag of schendingen van toetsnormen. Online surveilleren is alleen mogelijk als een surveillant de uitvoering van een tentamen beheert en tegelijkertijd een student observeert via een webcam en microfoon.

Ik heb nog nooit een tentamen gedaan met online surveillance. Hoe werkt het eigenlijk?

Bekijk een korte video over het afnemen van een tentamen dat online wordt gesurveilleerd.

Aanbevolen procedures kunt u lezen in Kryterion Konnect Exam Taking Best Practices for Students.pdf.

Hoe ga ik aan de slag met Kryterion Konnect in Blackboard Learn?

Ga eerst naar het aangekondigde tentamen in uw Blackboard Learn-cursus.

Gedetailleerde instructies voor het plannen van het tentamen, het testen van uw apparatuur en het installeren van de vereiste vergrendelingstechnologie kunt u lezen in het Kryterion Konnect Student Handbook.

Hoe plan ik een tentamen?

Instructies voor het plannen van uw tentamen kunt u vinden in het Kryterion Konnect Student Handbook. Plan het tentamen minstens 48 uur vóór de vereiste begintijd van het tentamen, zodat er voldoende tijd is om een surveillant toe te wijzen.

Wat zijn de kosten voor een tentamen met online surveillance en wanneer moet ik betalen?

Een tentamen met online surveillance kost maximaal $ 25 per tentamen van 2 uur. Als uw instelling heeft gekozen voor de optie "Schedule and Pay", moet u betalen voor het tentamen op het moment dat u dit inplant. Kryterion accepteert betalingen via MasterCard, Visa en American Express.

Moet ik kosten betalen als ik het tentamen wil verplaatsen?

Er worden administratiekosten in rekening gebracht voor het verplaatsen van een gepland tentamen.

Kan ik Kryterion Konnect gebruiken met een Mac?

Ja.

Wat heb ik nodig om het tentamen af te leggen?

De technische vereisten zijn internettoegang, een ingebouwde of externe webcam (afhankelijk van de vereisten die de school heeft bepaald), een microfoon en toegang tot uw Blackboard Learn-cursus.

Daarnaast mag u gebruikmaken van toegestane hulpmiddelen zoals kladpapier, rekenmachines of pennen.

Aanbevolen procedures kunt u lezen in Kryterion Konnect Exam Taking Best Practices for Students.pdf.

Hoe weet ik of mijn webcam en microfoon werken?

In het Kryterion Konnect Student Handbook worden vier eenvoudige stappen beschreven waarmee u kunt controleren of uw webcam en microfoon voldoen aan de vereisten.

Er geldt een tijdslimiet voor mijn tentamen. Wanneer gaat die tijd in?

De tijd gaat lopen bij de eerste vraag.

Wanneer kan ik me aanmelden bij het tentamen?

U start het tentamen door erop te klikken in uw Blackboard Learn-cursus. De koppeling voor het daadwerkelijk starten van het tentamen komt ongeveer 10 minuten voor de geplande begintijd van het tentamen beschikbaar.

Wat gebeurt er als de verbinding wegvalt of er een ander probleem optreedt tijdens het tentamen?

In het onwaarschijnlijke geval dat de verbinding met internet wordt verbroken, hoeft u het tentamen niet opnieuw te plannen. U kunt het tentamen dan gewoon opnieuw starten. Als er problemen ontstaan tijdens het tentamen, kunnen medewerkers van Kryterion u helpen.

Met wie kan ik contact opnemen voor technische ondersteuning?

Het Kryterion Technical Support Team is beschikbaar via e-mail, live chat of telefoon om u te helpen met vragen over de hardware- en softwarevereisten voorafgaand aan uw tentamen met online surveillance. Nadat het tentamen is gestart, is er een medewerker van Kryterion beschikbaar die u kan helpen met eventuele technische problemen.