Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Blackboard Collaborate Launcher

Blackboard Collaborate Launcher is een hulpprogramma voor Windows en Mac waarmee u op een gemakkelijke en betrouwbare manier Web Conferencing-sessies en opnamen van Blackboard Collaborate kunt starten. Wanneer u op de pagina Details van ruimte op Deelnemen aan ruimte klikt of in de tabel Opnamen op een opnamekoppeling, wordt er door Blackboard Collaborate gecontroleerd of Launcher is geïnstalleerd. Als dat niet het geval is, wordt u gevraagd door Blackboard Collaborate het programma te downloaden.

Als Launcher is geïnstalleerd, hoeft u alleen te klikken op de koppeling van een sessie of opname om het bijbehorende .collab-bestand te downloaden. Dit bestand wordt door Launcher gebruikt om Blackboard Collaborate te starten met een versie van Java waarvan bekend is dat die stabiel is. Aangezien Blackboard Collaborate Launcher de vereiste Java-versie bevat, hoeft u geen versies van Java te installeren en te onderhouden.

Als u meer wilt weten, opent u onze Collaborate Knowledge Base en zoekt u naar "launcher." U vindt dan handige artikelen en veelgestelde vragen (alleen in het Engels).

In deze Help-onderwerpen wordt het programma Blackboard Collaborate Launcher beschreven, dat beschikbaar is in versies 4.4 en 4.6 of hogervan het Building Block Blackboard Collaborate.