Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

JAWS gebruiken met Blackboard Collaborate

Blackboard doet er alles aan om mensen met een beperking ook optimaal deel te laten nemen aan de onderwijs- en leerprocessen. Blackboard probeert iedereen toegang op hetzelfde niveau te geven door geavanceerde toegankelijkheidsvoorzieningen aan te bieden in Web Conferencing-sessies van Blackboard Collaborate. Eén van deze voorzieningen is de ondersteuning van de schermlezer JAWS.

Blackboard ondersteunt JAWS versies 13 en 14. Oudere versies van JAWS werken misschien ook met Blackboard, maar deze versies worden niet officieel ondersteund.

De volledige set met toegankelijkheidsvoorzieningen is alleen beschikbaar in de Engelse versie van Blackboard Collaborate Web Conferencing 12.6 of hoger.

Java Access Bridge inschakelen

Java™ Access Bridge is een technologie die ondersteunende technologieën (zoals schermlezers en vergrootglazen) toegang biedt tot Java-toepassingen en -applets. Om Blackboard Collaborate Web Conferencing versie 12.6 of hoger te gebruiken met de JAWS-schermlezer, moet u Java Access Bridge versie 2.0.3 of hoger inschakelen.

Deze versie wordt samen met Java 7 (update 6 of hoger) geleverd en hoeft dus niet afzonderlijk te worden geïnstalleerd.

De versie van Java die bij Blackboard Collaborate Launcher wordt geleverd, biedt geen ondersteuning voor Java Access Bridge. U moet Java 7, update 6 of hoger installeren omdat hiermee de configuraties in Windows Configuratiescherm worden ingesteld die vereist zijn voor het inschakelen van Java Access Bridge.

Om Java Access Bridge in te schakelen, volgt u de instructies die u op Behind the Blackboard kunt lezen in het artikel How do I enable the Java Access Bridge 2.0.3 in Java 7?

Een Blackboard Collaborate-sessie voorbereiden

Neem de volgende voorbereidingen als u met JAWS wilt navigeren door de interface van Blackboard Collaborate Web Conferencing:

  1. Start JAWS voordat u zich aanmeldt bij de sessie.
  2. Controleer of Java Access Bridge werkt.
  3. Configureer JAWS voor het oplezen van alle toegangstoetsen, zodat ook de sneltoetsen worden opgelezen. Deze instelling vindt u onder de basisinstellingen van JAWS.
  4. Ga op tijd naar de sessieruimte, zodat u de interface van Blackboard Collaborate aan uw wensen kunt aanpassen.