Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Groepen

Cursusleiders kunnen groepen met studenten maken binnen een cursus. Groepen bestaan meestal uit een kleiner aantal gebruikers in een cursus, zoals studiegroepen of projectgroepen. Deze zogenaamde cursusgroepen hebben een eigen gebied binnen de cursus waar de studenten kunnen samenwerken. In deze gebieden zijn verschillende tools beschikbaar die studenten kunnen gebruiken:

  • Groepsblog
  • Groepsdagboek
  • Groeps-wiki
  • E-mail
  • Bestandsuitwisseling
  • Discussieforum
  • Samenwerkingssessies

Uw cursusleider kiest de tools voor communicatie en samenwerking die toegankelijk zijn voor leden van de groep.

Uw cursusleider plaatst u in een groep of laat u een groep uitkiezen waar u bij wilt.

Veelgestelde vragen

Hoe kan ik mezelf uitschrijven voor een groep?

Nadat u lid bent geworden van een groep, kan alleen uw cursusleider u verwijderen uit de groep. Dit geldt ook voor groepen waarvoor u zichzelf heeft ingegrepen en groepen die door studenten zijn gemaakt. Neem contact op met de cursusleider als u een groep wilt verlaten.

Hoe kan ik gebruikers toevoegen aan een groep die ik heb gemaakt?

Als u binnen een cursus een groep hebt gemaakt waarvoor medestudenten zich kunnen inschrijven, kunnen ze dit doen door in de lijst met groepen te klikken op Aanmelden onder de groepsnaam.

Hoe schrijf ik me in voor een groep die een van mijn medestudenten heeft gemaakt?

Zoek de groep op de pagina Groepen en klik op Aanmelden. De groep wordt weergegeven in het gebied Mijn groepen.

Hoe kan ik iemand verwijderen uit een van mijn groepen?

Studenten hebben niet de mogelijkheid medestudenten te verwijderen uit een groep die ze hebben gemaakt. Praat met uw cursusleider over het verwijderen van een klasgenoot uit uw groep.

Groepen weergeven

U kunt een groep in de cursus op de volgende manieren weergeven:

  1. Koppeling naar de pagina Groepen: De koppeling naar de pagina Groepen kunt u kiezen in het cursusmenu of in een inhoudsgebied. De pagina Groepen bevat alle beschikbare groepen en aanmeldingsbladen voor groepen met zelfinschrijving.
  2. Het paneel Mijn groepen: het paneel Mijn groepen wordt weergegeven na het cursusmenu. Het paneel bevat directe koppelingen naar de groepsruimte van groepen waarvan u deel uitmaakt. U kunt het paneel uitbreiden om alle tools te zien die beschikbaar zijn voor de groep. Als u bent ingeschreven bij een groep, wordt het paneel automatisch weergegeven.

  3. Groepskoppeling: een groepskoppeling is een koppeling naar een bepaalde groep, een aanmeldingsblad of de pagina Groepen die beschikbaar is gesteld in een cursusgebied.