Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Portfolio's

Laat de wereld zien wat u kunt

Afbeelding van een aantal polaroids

Portfolio's vormen het bewijsmateriaal van uw kennis en vaardigheden en zijn een manier om aan de wereld te vertellen wie u bent en wat u allemaal kunt. Portfolio's bestaan uit een zorgvuldig samengestelde verzameling werkstukken die dat verhaal vertellen.

U kunt meer dan één portfolio maken om meer dan één verhaal te vertellen.

U kunt bijvoorbeeld een portfolio samenstellen om uw onderzoeksvaardigheden te demonstreren en een andere portfolio om uw schrijftalent te laten zien. Als u de twee portfolio's samenvoegt, beschikt u over bewijsmateriaal dat aantoont dat u alle kenmerken van een goede journalist bezit.

Deel uw portfolio's om uw huidige vaardigheden en groeimogelijkheden te illustreren. Gebruik ze als u gaat solliciteren, op school, of om overdraagbare competenties aan te tonen en uw persoonlijke ontwikkeling bij te houden.

Zie Portfolio's maken en Portfolio's delen voor meer informatie over het maken en delen van portfolio's.

Mijn portfolio's

De pagina Mijn portfolio's fungeert als startpunt voor het weergeven, maken en doornemen van portfolio's. Open de pagina Mijn portfolio's via het algemene navigatiemenu in de rechterbovenhoek van de pagina. Selecteer Tools en klik op Portfolio's.

als u geen portfolio's ziet, heeft uw instelling de functie niet ingeschakeld.

Op de pagina Mijn portfolio's kunt u de zoekfunctie gebruiken om bepaalde portfolio's te vinden. U kunt zoeken op gebruikersnaam (de eigenaar van de portfolio), titel, beschrijving en leerdoelen. De lijst met zoekresultaten bevat ook informatie over het type portfolio en de beschikbaarheid ervan, evenals koppelingen naar opmerkingen en instellingen voor de portfolio. De zoekopdracht levert alleen portfolio's op die u kunt inzien.

Als u een portfolio wilt weergeven via de pagina Mijn portfolio's, klikt u op Weergeven.

Wat gebeurt er met mijn oude portfolio's in de nieuwe opzet?

Portfolio's die zijn gemaakt met de tools voor basisportfolio's of persoonlijke portfolio's uit de oude portfolio-omgeving worden gewoon weergegeven in de nieuwe portfolio-omgeving. U kunt deze portfolio's blijven weergeven, delen en bewerken.

In de nieuwe portfolio-omgeving zijn er heel wat veranderingen ten aanzien van het samenstellen, indelen en ontwerpen van portfolio's. De kans bestaat dat oude portfolio's iets anders worden weergegeven in de nieuwe omgeving dan in de oude portfolio-omgeving. U ziet mogelijk aanpassingen van de lay-out van pagina's en, nog belangrijker, van het visuele ontwerp van de portfolio. Wel is het zo dat u nog alle inhoud van de portfolio moet kunnen weergeven. Taken voor het bewerken en onderhouden van portfolio's zouden nu gemakkelijker moeten zijn.

Open uw actieve portfolio's om eventuele aanpassingen door te voeren die noodzakelijk zijn om het gewenste resultaat te krijgen:

  • Controleer elke pagina van de portfolio om er zeker van te zijn dat de inhoud goed is geconverteerd.
  • Controleer of de werkstukken in Mijn werkstukken zonder problemen zijn geconverteerd.
  • Pas de voorkeursinstellingen voor de lay-out en het ontwerp van de geconverteerde portfolio aan om de gewenste ontwerpopties te behouden.
  • Controleer voor gedeelde portfolio's of de instellingen om te delen goed zijn overgenomen.