Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Werkstukken

Werkstukken vormen bewijsmateriaal van opgedane kennis en worden vaak van toelichting voorzien door de persoon die het werkstuk heeft gemaakt. Werkstukken zijn inhoudsitems die u kunt opnemen in een portfolio en meerdere malen kunt gebruiken.

Cursuswerkstukken zijn beoordeelde inhoud en blijven ook voor u toegankelijk wanneer u de cursus al hebt afgerond. Persoonlijke werkstukken kunnen bestaan uit alle inhoud die u maakt of uploadt, zoals tekst, bestanden, koppelingen en multimedia.

U kunt op twee manieren een werkstuk maken:

  • Maak werkstukken op een eerder tijdstip en bewaar ze in de opslaglocatie Mijn werkstukken, zodat u ze later kunt gebruiken in portfolio's.
  • Maak werkstukken terwijl u bezig bent met het samenstellen van een portfolio. Deze werkstukken worden trouwens automatisch opgeslagen in Mijn werkstukken. U kunt ze natuurlijk ook gebruiken in andere portfolio's.

Persoonlijke werkstukken maken

  1. Klik op de pagina Mijn werkstukken op Persoonlijk werkstuk toevoegen.
  2. Typ een titel, beschrijving en inhoud voor het werkstuk. De beschrijving wordt alleen weergegeven aan de eigenaar van het werkstuk.
  3. Klik opVerzenden.

Cursuswerkstukken

U maakt cursuswerkstukken door een beoordeelde inzending voor een opdracht in een cursus van Blackboard Learn om te zetten in een werkstuk. Cursuswerkstukken bevatten niet alleen het bestand of de inhoud die is verzonden, maar ook metagegevens van de opdracht, zoals details van de opdracht, het cijfer dat de student heeft gekregen en eventuele feedback van de cursusleider. Nadat studenten inzendingen voor opdrachten hebben omgezet in werkstukken, beschikken ze in de opslaglocatie Mijn werkstukken over een permanente kopie van de werkstukken. Als de opdracht of bijbehorende cursus later niet meer beschikbaar is voor een student of zelfs wordt verwijderd, staat het werkstuk nog steeds in Mijn werkstukken.

Een inzending voor een opdracht omzetten in een werkstuk

  1. Klik op de pagina Mijn werkstukken op Toevoegen uit cursus.
  2. Zoek en selecteer de beoordeelde opdrachten in beschikbare cursussen.
  3. Klik opVerzenden.

Wanneer u een cursuswerkstuk toevoegt aan een portfolio, moet u aangeven welke metagegevens zichtbaar moeten zijn wanneer dat werkstuk in die portfolio wordt weergegeven.

Als het een portfolio is die u bij sollicitaties wilt gaan gebruiken, kunt u de cijfers/feedback voor werkstukken bijvoorbeeld weglaten.