Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Benodigde machtigingen voor bepaalde acties

In de onderstaande tabel wordt beschreven welke machtigingen zijn vereist voor specifieke acties. Voor mappen zijn doorgaans machtigingen voor de map, de inhoud van de map, submappen en de inhoud van de submappen vereist.

Opmerking:  voor submappen is niet altijd de machtiging Lezen vereist wanneer u over de machtiging Lezen beschikt voor de map waarmee u werkt en andere benodigde machtigingen hebt voor de map en de inhoud ervan. Wanneer u bijvoorbeeld voor een bovenliggende map over de machtigingen Lezen en Verwijderen beschikt en voor de submap alleen over de machtiging Verwijderen, kunt u de bovenliggende map (en de submap) verwijderen. In dit geval kunt u niet alleen de submap verwijderen omdat u deze niet kunt lezen.

Vereiste machtigingen
Actie Vereiste machtigingen
Bestand of map toevoegen De machtigingen Lezen en Schrijven voor de huidige map.
Machtigingen toevoegen, wijzigen of verwijderen De machtigingen Lezen en Beheren voor een item.
Machtigingen weergeven De machtigingen Lezen en Beheren voor een item.
Bestand of map downloaden De machtiging Lezen voor het bestand of de map en alle items en mappen in de map die u wilt downloaden.
Bestand of map verzenden per e-mail De machtiging Lezen voor het item of de map.
Eigenschappen weergeven voor een bestand of map De machtiging Lezen voor het item.
Bestand of map kopiëren De machtiging Lezen voor het item (en alle submappen en bestanden als het een map betreft) en de machtiging Schrijven voor de doelmap.
Eigenschappen voor een bestand of map wijzigen De machtigingen Lezen en Schrijven voor het item.
Bestand of map verplaatsen De machtigingen Lezen en Verwijderen voor het item dat u wilt verplaatsen en de machtiging Schrijven voor de doelmap.
Bestand of map verwijderen De machtigingen Lezen en Verwijderen voor het item.
Bestand of map vergrendelen en ontgrendelen De machtigingen Lezen en Schrijven voor het item. Alleen de eigenaar van de vergrendeling (de gebruiker die de vergrendeling heeft ingesteld) kan een item ontgrendelen.
Opmerking toevoegen aan of weergeven in een bestand of map De machtiging Lezen voor het item of de map wanneer opmerkingen worden gedeeld. De machtigingen Lezen en Beheren voor het item of de map wanneer opmerkingen niet worden gedeeld.
Bladwijzer instellen voor een bestand of map De machtiging Lezen voor het item.
Tracering: inschakelen/uitschakelen De machtigingen Lezen en Beheren voor het item.
Versies: bestand uitchecken De machtigingen Lezen en Schrijven voor het item.
Versies: bestand inchecken Een versie wordt vergrendeld wanneer het bestand wordt uitgecheckt. Alleen de eigenaar van de vergrendeling (de persoon die het bestand heeft uitgecheckt) kan het bestand inchecken. De gebruiker moet over de machtigingen Lezen en Schrijven beschikken voor het item.
Versie: bestand verwijderen De machtigingen Lezen, Schrijven en Verwijderen voor het item.
Versie: bestand terugdraaien Alleen de eigenaar van de vergrendeling (de persoon die het bestand heeft uitgecheckt) kan een versie terugdraaien. De gebruiker moet over de machtigingen Lezen en Schrijven beschikken voor het item.
Werkstroom: bestand toevoegen De machtigingen Lezen en Beheren voor het item.
Werkstroom: opmerking toevoegen De gebruiker moet eigenaar of ontvanger zijn van de werkstroomactiviteit.
Werkstroom: bestand wijzigen De gebruiker moet eigenaar zijn van de werkstroomactiviteit.
Werkstroom: opmerking verwijderen uit een verzonden of ontvangen werkstroomactiviteit De gebruiker moet eigenaar zijn van de werkstroomactiviteit of de gebruiker zijn die de opmerking heeft verzonden.