Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Inhoudseditor voor wiskundige formules

Update van WIRIS

SP12-Wiris.png

WIRIS biedt de functies voor het bewerken van wiskundige formules van de inhoudseditor die is geïntroduceerd in SP10. In SP10 werd de invoegtoepassing WIRIS aangeboden in de vorm van een Java-applet. Hierdoor waren de functies voor wiskundige formules niet op alle platforms beschikbaar omdat er op het doelplatform voorzieningen voor Java virtual machines aanwezig moesten zijn. SP12 bevat een nieuwe WIRIS-editor die is gebaseerd op JavaScript. Hierdoor is Java niet meer vereist en zijn alle functies voor het bewerken van wiskundige formules nu ook beschikbaar op platforms die Java niet ondersteunen in browsers, zoals iOS. De functionaliteit van de wiskundige editor WIRIS is hierdoor beschikbaar voor alle platforms waarop een browser met JavaScript-ondersteuning wordt uitgevoerd.

De overstap van de niet-toegankelijke applet-gebaseerde editor naar een op JavaScript gebaseerde editor is een verdere verbetering van de toegankelijkheid.

De nieuwe wiskundige editor ondersteunt ook het weergeven en bewerken van LaTeX-formules. Deze formules worden op de gewone manier weergegeven, maar als u de bewerkingsmodus activeert, ziet u de LaTeX voor de formule. LaTeX-formules kunnen rechtstreeks worden bewerkt met LaTeX. U kunt ook in de formule klikken om de WIRIS-editor te openen voor bewerken met WYSIWYG. Als u de LaTeX-formule opslaat, wordt deze niet geconverteerd en behoudt dus de LaTeX-notatie. Dit is handig voor mensen met bibliotheken met LaTeX-formules, aangezien deze formules nu kunnen worden gekopieerd naar de editor voor hergebruik of als basis voor een nieuwe formule.

De editor kan werken met bestaande WebEq, WIRIS 2.0-formules en zorgt ervoor dat formules compatibel blijven in het geval van de conversie van CE4-, Vista- en ANGEL-cursussen.