Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Ondersteunde browsers voor SP13

Ondersteunde browsers

Blackboard ondersteunt vier primaire browsers voor Learn-releases. Koppelingen naar de sites van de browsers vindt u in dit onderwerp.

Zie het onderwerp Beleid voor ondersteuning van browsers en Supported End-User Technologies for SP 13 op Behind the Blackboard als u meer wilt weten over het algemene beleid van Blackboard voor de ondersteuning van browsers. In dit onderwerp vindt u ook informatie over Javascript, Cookies en andere software.

De genoemde browserversies zijn de versies die beschikbaar waren op het moment van de release van Blackboard Learn 9.1 Service Pack 13 in juni 2013. Dit zijn niet de enige browsers die met deze release worden ondersteund. Zie het onderwerp  Beleid voor ondersteuning van browsers voor meer informatie.

Browsers met traditionele releases

De genoemde datums zijn de oorspronkelijke release-datums voor algemene beschikbaarheid.

Logo voor Microsoft Internet Explorer
  • Internet Explorer® 10 van Microsoft (26 oktober 2012 voor Windows 8,  26 februari 2013 voor Windows 7)
  • Internet Explorer 9 van Microsoft  (14 maart 2011)
  • Er zijn enkele configuratieopties voor Internet Explorer die tot gevolg kunnen hebben dat bepaalde functies van Blackboard Learn lastig zijn te gebruiken. Zie de onderwerpen Beleid voor ondersteuning van browsers en Beveiligingszones en compatibiliteitsweergave van Internet Explorer rvoor meer informatie.

Logo voor Apple Safari
  • Safari® 6 van Apple (25 juli 2012)
  • Safari 5 van Apple (7 juni 2010)
  • Safari 5 voor Windows is de uitzondering op de regel hier. Het is onduidelijk of Apple deze browser zal blijven ondersteunen en daarom wordt deze specifieke versie niet getest door Blackboard.

Browsers die automatisch worden bijgewerkt via kanalen

De genoemde datums zijn de meest recente release-datums van genummerde patches.

Logo voor de browser Mozilla Firefox
Logo voor Google Chrome

Wordt uw browser of versie niet vermeld?

Zowel nieuwere als oudere browsers van deze leveranciers worden mogelijk ondersteund. Zie het onderwerp Beleid voor ondersteuning van browsers voor meer informatie.

Java en andere invoegtoepassingen voor browsers

Voor enkele functies van Blackboard Learn moet bepaalde aanvullende software worden geïnstalleerd. Zonder deze software werken deze functies niet. Voor dit servicepack van Learn geldt dat voor de onderstaande functies speciale invoegtoepassingen nodig zijn:

  • Om meerdere bestanden te uploaden in Cursusbestanden en Content Collection moet de Java Runtime Environment (JRE) van Oracle zijn ingeschakeld als een browserinvoegtoepassing. De tool voor het uploaden van losse bestanden heeft deze invoegtoepassing niet nodig. De uploadtoepassing is ondertekend door Blackboard en bevat een tijdstempelautoriteit die het mogelijk maakt de toepassing ook uit te voeren nadat het certificaat is verlopen. 
  • De tools voor Virtueel klaslokaal in cursussen werken alleen als de JRE van Oracle is ingeschakeld als een browserinvoegtoepassing. De toepassing Virtueel klaslokaal is ondertekend door Blackboard en bevat een tijdstempelautoriteit die het mogelijk maakt de toepassing ook uit te voeren nadat het certificaat is verlopen. 
  • De voorzieningen voor synchrone communicatie Ontmoetingsruimte en Blackboard Collaborate, beschikbaar via een Building Block, vereisen de JRE voor toegang tot de lokalen, maar de browserinvoegtoepassing is niet vereist. Blackboard heeft op het ondersteuningsportaal van Blackboard Collaborate ook aanvullende informatie geplaatst over de manier waarop Blackboard Collaborate gebruikmaakt van Java.
  • De functie  Opnemen vanaf webcam  van de inhoudseditor vereist de browserinvoegtoepassing Flash Player van Adobe om de opnamen te kunnen opslaan op YouTube.

JRE versie 7 is de aanbevolen versie voor functies die hiervan afhankelijk zijn. JRE versie 6 werkt mogelijk ook, maar kan onverwacht gedrag tot gevolg hebben. Oracle heeft bevestigd dat er een paar beveiligingsproblemen zijn met JRE versie 6.

In Apple Mac OS X biedt de browser Chrome van Google geen ondersteuning voor Java 7 als gevolg van incompatibiliteiten tussen 64-bits Java en 32-bits Chrome. De browsers Firefox en Safari hebben deze beperking niet in Mac OS X. Gebruikers van de browser Chrome in Mac OS X moeten ondersteuning voor Java 6 configureren voor toegang tot de hierboven genoemde functies.

Adobe Flash Player versie 11 is de aanbevolen versie van de invoegtoepassing Adobe Flash Player, maar de YouTube-service bepaalt uiteindelijk de versie die is vereist voor deze invoegtoepassing. 

Blackboard Learn vereist geen andere browserinvoegtoepassingen. Lees het onderwerp Beleid voor ondersteuning van browsers voor meer informatie over invoegtoepassingen voor browsers, ondersteunende technologie en andere ondersteunende software.

Koppelingen naar invoegtoepassingen