Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Software-updates

De module Software-updates bevindt zich in het configuratiescherm voor systeembeheer en biedt toegang tot updates die specifiek zijn voor uw installatie van Blackboard Learn, inclusief belangrijke nieuwe versies, servicepacks en patches, evenals updates van Building Block en nieuwe Building Blocks. In de module wordt het aantal updates aangegeven dat beschikbaar is. U kunt zelf de updates selecteren die u wilt downloaden.

Updates voor Blackboard Learn downloaden

In de module Software-updates ziet u het aantal updates dat beschikbaar is voor uw installatie.

 1. Ga in het configuratiescherm voor systeembeheer naar Software-updates en klik op Beschikbare Blackboard Learn-updates.
 2. Klik op Nu krijgen! om naar de downloadpagina van Blackboard Learn te gaan en de gewenste update te selecteren.
 3. Download de update en de release-opmerkingen. Deze bevatten waarschuwingen, tips en installatie-instructies.

Updates voor Building Blocks downloaden

In de module Software-updates ziet u het aantal updates dat beschikbaar is voor uw installatie.

 1. Ga in het configuratiescherm voor systeembeheer naar Software-updates en klik op Beschikbare Building Block-updates.
 2. Ga op de pagina Beheerde Building Blocks naar de kolom Status bijwerken voor het Building Block dat u wilt bijwerken en klik op Nieuwe update beschikbaar.
 3. Klik op de pagina Invoegtoepassingsdetails op Installeren.
 4. Lees het downloadbericht en klik op Verzenden. De update van het Building Block wordt geïnstalleerd.

  Blijf op de pagina terwijl het Building Block wordt geïnstalleerd.

 5. Als er een bericht over machtigingen of activering verschijnt, leest u het bericht en klikt u op Verzenden. De update voor het Building Block wordt gedownload en geïnstalleerd zonder dat u het systeem opnieuw hoeft op te starten.

Als u de update voor het Building Block niet wilt downloaden, klikt u op het pictogram Verwijderen naast de naam van het Building Block.

Nieuw geïnstalleerde Building Blocks beheren

In de module Software-updates ziet u het aantal updates dat beschikbaar is voor uw installatie. Als een Building Block automatisch naar uw systeem wordt gedownload, ziet u het bericht Nieuw Building Block geïnstalleerd naast de naam van het Building Block op de pagina Beheerde Building Blocks. Nieuwe Building Blocks worden standaard ingesteld op to Inactief en Niet beschikbaar. Zie Building Blocks installeren en beheren voor meer informatie over Building Block-instellingen.

 1. Ga in het configuratiescherm voor systeembeheer naar Software-updates en klik op Beschikbare Building Block-updates.
 2. Activeer het nieuwe Building Block door het bijbehorende selectievakje in te schakelen, Beschikbaarheid aan te wijzen en op Als Actief instellen te klikken.
 3. Bepaal of het nieuwe Building Block standaard beschikbaar moet zijn in cursussen door het selectievakje van het Building Block in te schakelen, Beschikbaarheid aan te wijzen en vervolgens Als beschikbaar instellen of Als niet beschikbaar instellen te kiezen.
 4. Verwijder de melding in de moudle Software-updates door opAfbeelding bij de tekst te klikken in de kolom Status bijwerken voor het Building Block.

"Aanbevolen" Building Blocks zijn pakketten die special worden aanbevolen door Blackboard. Wanneer deze beschikbaar komen, wordt de melding Aanbevolen Building Blocks beschikbaar weergegeven in het configuratiescherm voor systembeheer, onder Software-updates. Klik op deze melding om de nieuwe aanbevolen Building Blocks te bekijken, gevolgd door een lijst met alle aanbeveolen Building Blocks die u nog niet hebt geïnstalleerd. U kunt de lijst met aanbevolen Building Blocks ook openen via he tconfiguratiescherm voor systeembeheer door Building BlocksAanbevolen Buildings Blocks te selecteren.

 1. Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheer en klik onder Software-updates op de melding Aanbevolen Building Blocks beschikbaar. U kunt ook bij Building Blocks de optie Aanbevolen Building Blocks selecteren.
 2. Klik op Installeren voor het gewenste Building Block.
 3. Lees de release-opmerkingen van het Building Block op de pagina Invoegtoepassingsdetails en klik dan op Installeren.
 4. Lees de licentieovereenkomst en ga hiermee akkoord om de installatie te starten.

De melding voor het gemarkeerde Building Block verdwijnt en de melding Aanbevolen Building Blocks beschikbaar onder Software-updates verdwijnt ook of het aantal wordt met één verlaagd.

Als u de melding wilt verwijderen zonder het Building Block te installeren, klikt u op de pagina Aanbevolen Building Blocks in de rechterbovenhoek op de X voor het desbetreffende Building Block.

Patches downloaden

In de module Software-updates ziet u het aantal updates dat beschikbaar is voor uw installatie.

Updates met patches zijn alleen beschikbaar met Blackboard Learn SP 8 en hoger.

 1. Ga in het configuratiescherm voor systeembeheer naar Software-updates en klik op Beschikbare Blackboard Learn-updates.
 2. Klik op Nu krijgen! om de release-opmerkingen te bekijken. U kunt de updates bekijken voordat u de patch gaat installeren door het hulpprogramma BbPatch te gebruiken. Zie voor meer informatie het artikel BbPatch - Patches voor Blackboard installeren.

Systeemvereisten

De module Software-updates vereist secure HTTP access (port 443) OUT tot de volgende servers:

 • handle.blackboard.com
 • softwareupdates.blackboard.com

Als uw exemplaar van Blackboard Learn geen toegang heeft tot HTTP access OUT, moet u uw firewall configureren voor toegang tot de servers.