Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Tabbladen beheren

U kunt tabbladen ordenen via de pagina Tabbladen. Tabbladen bevatten koppelingen naar cursussen en organisaties, modules met inhoud, gebruikerstools en xterne koppelingen naar aanvullende diensten en inhoud.

Er kunnen aan elke instellingsrol bepaalde bevoegdheden worden toegewezen. Gebruikers met de instellingsrol Alumnus kunnen op deze manier toegang hebben tot heel andere tabbladen dan gebruikers met de rol Docent of Faculteitslid. Dit kan worden ingesteld op de pagina Tabbladen. Zie Tabbladen bovenste frame beheren voor meer informatie.

bij het toewijzen van de beschikbaarheid van tabbladen aan gebruikersrollen, is het van belang te controleren of iedere gebruikersrol toegang heeft tot ten minste één beschikbaar tabblad in het systeem.

De geavanceerde functies op deze pagina, zoals het toevoegen van een tabblad, zijn alleen beschikbaar als uw school beschikt over een licentie voor Community Engagement.

Tabbladen beheren

 1. Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheer en klik onder Communities op Tabbladen en modules.
 2. Klik op Tabbladen. In de volgende tabel worden de beschikbare taken beschreven.

  U kunt tabbladen vanaf deze pagina niet toevoegen aan tabbladen bovenste frame. Tabbladen worden toegevoegd via de pagina Tabbladen. Zie Tabbladen bovenste frame beheren voor meer informatie.

  Beschikbare taken voor tabbladen
  Bewerking Klik op ...
  Een moduletabblad maken Klik op Moduletabblad maken op de actiebalk. De pagina Moduletabblad toevoegen wordt weergegeven.
  Een tooltabblad maken Klik op Tooltabblad maken op de actiebalk. De pagina Tooltabblad toevoegen wordt weergegeven.
  Een koppelingstabblad maken Klik op Koppelingstabblad maken op de actiebalk. De pagina Koppelingstabblad toevoegen wordt weergegeven.
  Een tabblad bewerken Klik op Bewerken voor een tabblad in de lijst. Voor de tabbladen Mijn instituut, Cursussen, Community, Diensten en andere moduletabbladen die zijn gemaakt door een beheerder, wordt een pagina Tabblad bewerken weergegeven. Wanneer u bij alle andere tabbladen op Bewerken klikt, wordt de pagina Eigenschappen tabblad geopend.
  Voorbeeld van een tabblad weergeven op basis van de gebruikersrol Selecteer Voorbeeld van tabblad in het contextmenu van het tabblad. Selecteer een instellingsrol in de lijst en klik op Voorbeeld. Er wordt een nieuw browservenster geopend met de tabbladen zoals de gebruikers deze te zien krijgen.