Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

De standaardopmaak aanpassen

Door het aanpassen van de opmaak bepaalt u wat gebruikers te zien krijgen.

De standaardopmaak aanpassen

 1. Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheer en klik bij Communities  op  Opmaken en thema's .
 2. Klik op Opmaken beheren.
 3. Open het contextmenu van een opmaak.
 4. Klik op Aanpassen. In de volgende tabel worden de beschikbare opties beschreven.
  Beschikbare opties voor het aanpassen van de standaardopmaak
  Veld Beschrijving
  Thema's en kleuren
  Thema selecteren Selecteer een thema in de lijst. Klik op Voorbeeld om het thema weer te geven in een voorbeeldvenster. Klik op Downloaden om een kopie van het thema te downloaden voor offline bewerken.
  Kleurenpalet selecteren Klik op het plusteken naast de bibliotheek met kleurenpaletten om de bibliotheek te openen. Klik op het gewenste kleurenpalet. Klik op Downloaden om een kopie van het kleurenpalet te downloaden voor offline bewerken.
  Kleuren aanpassen
  Elementen van gebruikersinterface Gebruik de lijsten naast de onderdelen van de gebruikersinterface om waarden te kiezen voor de achtergrondkleur, de tekstkleur, de kleur van een actief tabblad en de kleur van de titeltekst. Voor bepaalde onderdelen kunt u ook een achtergrondafbeelding kiezen.
  Opslaan als nieuw kleurenpalet Gebruik deze velden om de wijzigingen aan de onderdelen op te slaan als een nieuw kleurenpalet. Schakel het selectievakje Opslaan als nieuw kleurenpalet in en typ vervolgens een naam en een referentienaam voor het palet. Klik op Alle wijzigingen toepassen om het nieuwe kleurenpalet op te slaan.

  dit is de enige mogelijkheid in het systeem om een nieuw kleurenpalet te maken en op te slaan.

  Navigatie-instellingen
  Tabbladen Stijl tabblad: selecteer de vorm van de tabbladen uit de beschikbare opties. Uitlijning tabblad: selecteer de uitlijning van de tabbladen boven in het kopframe uit de beschikbare opties.
  Grootte van kopframe instellen Selecteer een van de volgende opties om de grootte van het kopframe te bepalen voor het portaal en voor cursuswebsites: Altijd groot frame gebruiken, Altijd klein frame gebruiken of Groot frame gebruiken voor portaal en klein frame voor cursussen.
  Bannerafbeelding

  Klik op Bladeren om een afbeeldingsbestand te selecteren in het systeem. Deze afbeelding wordt de bannerafbeelding in het kopframe. Het bestand moet de indeling .GIF of .JPEG hebben en de hoogte mag maximaal 35 pixels zijn. Als u een bannerafbeelding wilt vervangen, voegt u een nieuwe afbeelding toe of klikt u op Verwijderen. Typ een URL in het veld Koppeling bannerafbeelding om een externe afbeelding te gebruiken. Voer alternatieve tekst in voor de bannerafbeelding. Deze tekst wordt voorgelezen aan gebruikers met gezichtsproblemen.

  Een groenblauw plusteken vervangt de bannerafbeelding voor Uw instelling in SP8. Als uw instelling de bannerafbeelding in een vorige versie heeft gewijzigd, wordt deze nieuwe banner niet weergegeven. Het is mogelijk dat u door de nieuwe opmaak het logo van uw instelling moet aanpassen om het kader meer in evenwicht te brengen wanneer u de achtergrondkleur van het kader wilt laten aansluiten bij de achtergrond van het logo. Als u de afbeelding koppelt maar u deze om wat voor reden dan ook dezelfde naam geeft (header_institution.png|gif), moet u de afbeelding mogelijk bewerken om transparante opvulling toe te voegen. Een tijdelijke oplossing is een spacer.gif als de bannerafbeelding te gebruiken en de banner van de instelling toe te voegen als de achtergrondafbeelding.

  Koppelingen voor Home en Ondersteuning instellen Koppeling voor Home: Voer een URL in die verwijst naar de knop Home in het kopframe. Wanneer gebruikers klikken op de knop Home, wordt deze koppeling geactiveerd. Typ altijd de volledige URL.

  Bijvoorbeeld: http://www.blackboard.com, en niet www.blackboard.com of blackboard.com.

  Koppeling voor Ondersteuning: De knop Help in het bovenste frame kunt u koppelen aan help.blackboard.com of u typt een koppeling naar het Help-systeem van uw school. Typ altijd de volledige URL.

  Bijvoorbeeld: http://www.blackboard.com, en niet www.blackboard.com of blackboard.com.

  Wanneer u de knop Help koppelt aan het gedeelte Support (Ondersteuning) van de Blackboard-website, hebben gebruikers snel toegang tot discussies, veelgestelde vragen en documentatie. De URL voor de ondersteunigspagina van Blackboard is http://www.blackboard.com/Support.aspx.

  Tabblad voor directe toegang en module-inhoud Selecteer een instellingsrol. De tabbladen en modules die beschikbaar zijn voor deze instellingsrol, zijn ook beschikbaar voor gebruikers die deze opmaak openen voordat deze zich aanmelden. Nadat een gebruiker is aangemeld, worden modules en tabblad weergegeven op basis van de instellingsrollen van de gebruiker.
  Gebruik van cursusnaam Geef aan hoe de cursusnaam moet worden weergegeven op de overzichtsbalk en in het cursusmenu.

  klik op Navigatie-instellingen opnieuw instellen om de standaardwaarden van alle instellingen te herstellen.

 5. Klik op Verzenden.