Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Tools beheren

Blackboard Learn wordt geleverd met diverse geavanceerde tools. Uiteraard kunt u ook nieuwe tools toevoegen aan het platform. De pagina Tools beheren bevat alle tools die beschikbaar zijn in Blackboard Learn. De rijen tonen de beschikbaarheid van elke tool voor geverifieerde gebruikers, gasten en waarnemers.

 1. Voor alle tools in een knooppunt wordt ook het type vermeld. 
 2. Stel de tool al dan niet beschikbaar voor geverifieerde gebruikers.
 3. Vergrendel desgewenst de instelling voor het aanpassen van de beschikbaarheid van de tool. Als de instelling is vergrendeld, kunnen cursusleiders de instelling niet wijzigen voor een cursus of organisatie. Als de instelling niet is vergrendeld, kunnen cursusleiders de instelling wijzigen voor een cursus of organisatie.
 4. Wanneer u een beschikbaarheidsinstelling wijzigt, wordt u gevraagd hoe u de wijziging wilt doorvoeren. U kunt kiezen tussenNieuwe cursussen/organisatiesenNieuwe en bestaande cursussen/organisaties
 5. Stel de tool beschikbaar voor gasten en waarnemers. Als u het nee-symbool ziet (no_symbol.png) is deze tool niet beschikbaar voor gasten en waarnemers. Schakel het selectievakje Beschikbaarheid in of uit om de tool al dan niet beschikbaar te stellen aan gasten en waarnemers.
 6. Klik opVerzendenom de wijzigingen op te slaan.

Cursustools worden beheerd op de pagina Cursustools. Zie Standaardcursustools instellen in Standaardinstellingen definiëren voor cursussen voor meer informatie.

Tools beheren

 1. Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheer en klik onder Tools en functies op Tools.
 2. Selecteer een van de volgende opties om de beschikbaarheid van een tool in te stellen.

  Systeemtools hebben maar twee instellingen: Altijd Aan en Altijd Uit: Cursus- en organisatietools hebben alle vier de instellingen.

  • Standaard Uit: de tool is uitgeschakeld. Cursusleiders kunnen de tool echter beschikbaar maken in afzonderlijke cursussen en organisaties.
  • Standaard Aan: de tool is ingeschakeld. Cursusleiders kunnen de tool echter onbeschikbaar maken in afzonderlijke cursussen en organisaties.
 3. Vergrendel desgewenst de instelling voor het aanpassen van de beschikbaarheid van de tool.
  • Vergrendeld: de beschikbaarheid van de tool kan niet worden gewijzigd. Cursusleiders kunnen de instelling niet wijzigen voor een cursus of organisatie.
  • Ontgrendeld: de beschikbaarheid van de tool kan worden gewijzigd. Cursusleiders kunnen de instelling wijzigen voor een cursus of organisatie.
 4. Schakel de selectievakjes voor gasten en waarnemers in als u de tool beschikbaar wilt stellen aan gasten en waarnemers.
 5. Klik op Verzenden.