Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

opdrachten inline beoordelen

Cursusleiders kunnen bestanden die studenten hebben verzonden “inline” bekijken, dus rechtstreeks in de webbrowser, zonder extra invoegtoepassingen, applets of toepassingen op de client. Bovendien zijn er in de inline viewer tools voor het maken van aantekeningen beschikbaar, zodat cursusleiders feedback (opmerkingen, markeringen en zelfs tekeningen) rechtstreeks in de inline weergave van het document kunnen toevoegen. 

Zie Opdrachten beoordelen voor meer informatie.

De functie voor het inline beoordelen van opdrachten beschikbaar maken

Na de installatie moet u de Cloud Connector inschakelen en configureren voor communicatie met de Blackboard Cloud. Zie Cloudbeheer voor meer informatie over de Cloud Connector.

Vervolgens moet u de tool Opdrachten inline beoordelen beschikbaar maken in bestaande cursussen.

 1. Ga naar het configuratiescherm voor systeembeheer en klik op Tools in het paneel Tools en functies.
 2. Zoek Opdracht in de lijst met tools en selecteer Altijd Aan voor Opdracht om de tool voor alle cursussen in te schakelen. Selecteer Standaard Aan als cursusleiders de tool Opdracht zelf mogen in- of uitschakelen voor hun cursussen (via Aanpassen Toolbeschikbaarheid in het configuratiescherm voor systeembeheer).

Belangrijke informatie

 • De werkstroom voor het inleveren van opdrachten is niet veranderd, afgezien van één kleine aanpassing van het veld in de interface waarin een gebruiker een antwoord op de opdracht zou invullen via de inhoudseditor (in plaats van een bestand te uploaden). Alle wijzigingen zijn gecentreerd op de pagina Opdracht beoordelen. 
 • De enige vereisten zijn de module Course Delivery en een moderne browser.

 • Wanneer een student een ingeleverde poging bekijkt, zien ze het geconverteerde document in een inline viewer (plus de aantekeningen die de cursusleider eventueel heeft toegevoegd). De student kan deze aantekeningen niet wijzigen en kan zelf geen aantekeningen toevoegen.
 • U kunt de tool Opdrachten inline beoordelen gebruiken om Word-, PowerPoint-, Excel- en PDF-bestanden te converteren, weer te geven en van aantekeningen te voorzien. Hiermee wordt meer dan 95% van alle opdrachten afgedekt die worden ingeleverd in Blackboard Learn (gebaseerd op steekproeven op beheerde hostingclients). Bestandsindelingen die niet kunnen worden geconverteerd, kunnen worden gedownload, zoals gebruikelijk.  
 • Tijdens de conversie wordt vrijwel alle opmaak behouden voor ondersteunde bestandstypen. Het is mogelijk dat zeer complexe pagina-indelingen niet goed worden weergegeven, maar dat zal niet vaak voorkomen. 

Opdrachten inline beoordelen en Crocodoc

 • Het inline beoordelen van opdrachten wordt mede mogelijk gemaakt door Crocodoc (http://www.crocodoc.com). Crocodoc is een externe, cloudgebaseerde service voor conversie, weergave en aantekeningen. 
 • De tool Opdrachten inline beoordelen communiceert echter wel met een door Blackboard beheerde cloudservice om per instantie van Blackboard Learn een uniek Crocodoc-token op te vragen. Dit token wordt gebruikt door de Crocodoc-service om de instantie van Blackboard Learn te identificeren. Het aanvragen van dit token gebeurt automatisch wanneer de tool Opdrachten inline beoordelen beschikbaar is. Er kan alleen een token worden opgevraagd als de Cloud Connector is ingeschakeld en is geconfigureerd voor contact met de Blackboard Cloud. Als de tool Opdrachten inline beoordelen het Crocodoc-token niet kan opvragen bij de door Blackboard beheerde cloudservice, verschijnt het onderstaande foutbericht op de pagina met instellingen voor de opdracht die inline kan worden beoordeeld:

  De Cloud Connector hoeft alleen te worden ingeschakeld voor de tool om het Crocodoc-token op te vragen en op te halen. De Cloud Connector is niet vereist voor het inline beoordelen van opdrachten nadat het token is opgehaald.

 • De bestanden die studenten verzenden, worden ook nu gewoon opgeslagen in de desbetreffende instantie van Learn. Een kopie van de inzending wordt ter conversie naar de Crocodoc-cloudservice verzonden. De geconverteerde versie van het document bevindt zich in de cloud op servers die worden beheerd door Crocodoc. 
 • Crocodoc en de bijbehorende gegevens (geconverteerde documenten en aantekeningen) bevinden zich in de Amazon Web Services-cloud, die wordt gehost in de Verenigde Staten. 

 • De bestanden in Crocodoc worden alleen in de VS opgeslagen. Blackboard en Amazon Web Services hanteren de Safe Harbor-richtlijnen om zo te voldoen aan de EU-regelgeving inzake gegevensbescherming. 

 • Er worden geen persoonsgegevens van studenten verzonden naar Crocodoc. Er wordt door Learn een document-ID opgevraagd bij Crocodoc en deze wordt aan het document toegewezen. De toewijzing van een document-ID aan een gebruiker, cursus, opdracht en poging verloopt lokaal in Learn. Geen van deze gegevens wordt beschikbaar gesteld aan Crocodoc. Alleen het bestand wordt ter conversie naar Crocodoc verzonden. (Het is wel zo dat het bestand persoonsgegevens kan bevatten.) Het geconverteerde bestand wordt opgeslagen in de Crocodoc-service, evenals aantekeningen in het geconverteerde bestand.

 • De bestanden worden beveiligd door de Crocodoc-service. Blackboard, Crocodoc en Amazon Web Services stellen alles in het werk om de toegang tot de inhoud in de cloud zo goed mogelijk te beschermen. 

 • Aantekeningen worden toegevoegd aan het geconverteerde document. en worden samen met het geconverteerde document als metagegevens opgeslagen in de Crocodoc-cloudservice. 

 • Het is mogelijk om het document met aantekeningen te downloaden als een PDF-bestand. 

 • De Crocodoc-service kan bestanden van elke tekenset converteren, ook double-byte tekensets. Omgekeerd kunnen aantekeningen in elke tekenset worden ingevoerd, inclusief double-byte tekensets. De interface van de inline viewer zelf is echter niet gelokaliseerd, wat betekent dat de labels op de werkbalk van de inline viewer en andere tekstelementen in de interface van de viewer altijd in het Engels worden weergegeven. Blackboard is in onderhandeling met Crocodoc om meer duidelijkheid te krijgen over het moment waarop de interface in andere talen kan worden aangeboden. 

 • Tekstbestanden, HTML-bestanden en inhoud die is gemaakt met de inhoudseditor kunnen nu al inline worden weergegeven in de browser zonder dat ze eerst naar Crocodoc hoeven te worden verstuurd voor conversie. Aangezien deze inhoud niet wordt verwerkt via Crocodoc, kunnen er geen aantekeningen worden toegevoegd. 

 • Wanneer een geconverteerd document wordt geladen, wordt er een sessie gestart in Crocodoc. Aantekeningen die in een sessie worden gemaakt, worden automatisch opgeslagen. Sessies verlopen echter na een uur, dus als een cursusleider meer dan een uur nodig heeft om een document van aantekeningen te voorzien, bestaat de kans dat aantekeningen niet worden opgeslagen als ze na het verlopen van de sessie worden ingevoerd. Een oplossing is om de pagina Opdracht beoordelen in Blackboard Learn te verlaten door naar een andere pagina te gaan en dan weer terug te keren naar de pagina Opdracht beoordelen. Er wordt dan automatisch een nieuwe sessie gestart. Blackboard werkt samen met Crocodoc om een manier te vinden om sessies van Crocodoc beter te synchroniseren met sessies van Learn. 

Bekende problemen

 • Studenten kunnen geen aantekeningen toevoegen aan documenten.
 • Dit werkt niet met SafeAssign, zelfbeoordelingen en collegiale beoordelingen, forums en Content Collections.
 • Dit werkt niet in Mobile Learn.
 • De interface van de inline viewer van Crocodoc wordt op dit moment altijd in het Engels weergegeven.
 • Sessies verlopen na een uur, dus als een cursusleider meer dan een uur nodig heeft om een document van aantekeningen te voorzien, bestaat de kans dat aantekeningen niet worden opgeslagen als ze na het verlopen van de sessie worden ingevoerd.