Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Catalogusbeheer configureren

Beheerders kunnen de beschikbaarheid bepalen van tools met betrekking tot de catalogus met leerobjecten en deze tools beschikbaar maken en toestaan vermeldingen te verzenden naar de catalogus op basis van gebruikersrol.

Sommige van deze opties zijn alleen beschikbaar als uw school beschikt over een licentie voor Community Engagement.

De tool Catalogus beheren kan voor het hele systeem wel of niet beschikbaar worden gemaakt. Wanneer deze tool beschikbaar wordt gemaakt, moeten gebruikers met specifieke rollen worden geselecteerd om de catalogus met leerobjecten te beheren. Dit omvat het toevoegen en wijzigen van cataloguscategorieën en het beheren van catalogusvermeldingen. Deze tool wordt weergegeven in het Content Collection-menu voor alle catalogusbeheerders.

Als uw school een licentie heeft voor Community Engagement, kunnen bepaalde rollen worden geselecteerd voor het beheren van de catalogus. Als uw school niet beschikt over een licentie voor Community Engagement, kunnen alleen systeembeheerders optreden als catalogusbeheerder.

Opties voor catalogusbeheer instellen

  1. Open het configuratiescherm voor systeembeheer en klik onder Inhoudsbeheer op Catalogus met leerobjecten.
  2. Selecteer Opties voor catalogusbeheer. In de volgende tabel worden de beschikbare velden beschreven.
  3. Selecteer Ja in het veld Systeembeschikbaarheid om de tool Catalogus beheren beschikbaar te maken in het systeem. Als u Nee selecteert, is deze tool alleen beschikbaar voor beheerders. Als uw instelling beschikt over een licentie voor Community Engagement, selecteert u in de lijst de rollen die toegang mogen hebben tot de tool Catalogus beheren en klikt u op de pijl-rechts om deze rollen over te brengen naar de lijst Geselecteerde items.
  4. Klik op Verzenden.