Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Koppelingen omleiden naar de oude Help van Learn

Het is bekend dat er scholen zijn die rechtstreekse koppelingen toevoegen naar pagina's in de Help. De overstap naar het nieuwe Help-systeem heeft een extra voordeel voor deze scholen omdat er nu geen verbroken koppelingen meer voorkomen. Als u een koppeling toevoegt naar een pagina, wordt die koppeling altijd omgeleid, zelfs als de pagina wordt verplaatst of een andere naam krijgt. 
 
Helaas is het wel zo dat bestaande koppelingen opnieuw moeten worden ingesteld. Onze excuses voor deze extra stap, maar we hopen dat de voordelen van het nieuwe Help-systeem dit voldoende compenseren.
 
U kunt koppelingen die naar de oude versie verwijzen op twee manieren aanpassen:
 1. Zoek de gewenste pagina op help.blackboard.com en genereer een nieuwe koppeling.
  Deze oplossing kost het meeste tijd, maar u maakt dan gebruik van de nieuwe Help en updates of wijzigingen van de pagina worden dan automatisch beschikbaar gesteld aan uw gebruikers. 
 2. Gebruik de functie Zoeken en vervangen om de URL te laten verwijzen naar de oude Help voor uw SP.
  De oude versie van de Help bevindt zich op http://help-archives.blackboard.com. Als u het domein "help.blackboard.com" overal vervangt door "help-archives.blackboard.com", werken de oude koppelingen weer zoals daarvoor. 

   

  Als u een koppeling hebt die verwijst naar:

  http://help.blackboard.com/student/Content/_student/student_assignments.htm

  Zoekt u alle plaatsen waar "help.blackboard.com" voorkomt en vervangt u de URL door "help-archives.blackboard.com":

  http://help-archives.blackboard.com/student/Content/_student/student_assignments.htm

De help-archives versie van de Help voor de GA-release van SP10 (op http://help-archives.blackboard.com/... en http://help-archives.blackboard.com/Blackboard-Learn/9.1/SP10/...) blijft beschikbaar, zodat u de koppelingen volgens uw eigen tijdsplanning kunt aanpassen. Er zijn vooralsnog geen plannen om deze versie van het Help-systeem te verwijderen. Helaas is het niet mogelijk de inhoud in beide systemen te onderhouden. Als u de koppelingen bijwerkt naar help.blackboard.com, beschikt u altijd over de meest recente en beste versie van de Help. Deze versie wordt vrijwel dagelijks bijgewerkt met de laatste feedback.

Als er nieuwe versies van de software beschikbaar komen, zullen er ook nieuwe versies van Help worden gepubliceerd. Wanneer u een upgrade uitvoert, moet u niet vergeten koppelingen bij te werken die verwijzen naar specifieke pagina's in de Help zodat ze naar de juiste versie verwijzen. De meest recente versie van de Help is altijd hier beschikbaar op help.blackboard.com.