Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Tools voor sociaal leren

Als u deze functie niet ziet, heeft uw school deze functie niet beschikbaar gesteld.

Vereisten: bepaalde tools voor sociaal leren werken alleen als Community Engagement beschikbaar is.

Tools voor sociaal leren

Met de nieuwe tools voor sociaal leren van Blackboard Learn kunnen u en uw studenten andere gebruikers van uw instelling vinden, contact maken en samenwerken. Dit kan trouwens ook met gebruikers van andere instellingen die werken met Blackboard Learn. Er ontstaat zo een wereldwijd netwerk met instellingen die Blackboard Learn gebruiken, met als doelstelling van elkaar te leren via sociale, informele manieren. De tools vormen een aanvulling op de meer formele klassikale cursussen en onlinecursusomgeving. 

De tools voor sociaal leren van Blackboard bieden de volgende mogelijkheden:

  • De beschikbaarheid over een uitgebreid profiel om zo een online-identiteit op te bouwen en deel te nemen aan een academische community. U bepaalt uiteraard zelf welke gegevens anderen mogen zien. Profielen bevatten een profielprikbord voor communicatie en de mogelijkheid om andere gebruikers een bericht te sturen en te volgen. Op deze manier kunt u contact maken en uw netwerk steeds verder uitbreiden.
  • Gebruik de tool Mensen om uw studenten en collega's te vinden, binnen uw eigen instelling of op een andere school met Blackboard Learn. U beschikt zo binnen korte tijd over een uitgebreid onderwijsnetwerk.
  • U kunt iedereen in uw onderwijsnetwerk een bericht sturen.
  • Maak een samenwerkingsruimte die u zelf beheert , zodat u daar met anderen kunt communiceren over beslissingen, aanbevolen procedures, commissietaken of om sociaal leren te stimuleren onder uw studenten. U kunt ook deelnemen aan ruimten die zijn gemaakt door uw collega's of studenten.

Zie Mijn Blackboard voor meer informatie.