Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Strategieën voor online lesgeven

Het succes van een online leeromgeving wordt voor een groot deel bepaald door het kiezen van de beste onderwijsstrategieën voor uw vakgebied en studenten. Het betrokken en enthousiast houden van studenten kan worden gerealiseerd door een interessant cursusontwerp te koppelen aan een efficiënt studentenbeheersysteem.

De volgende Engelstalige webinars maken deel uit van de Blackboard Innovative Teaching Series (BITS) voor 2013. Met BITS kunt u profiteren van de expertise van professionals uit de Blackboard-community. De in de praktijk bewezen strategieën en pedagogische tips dragen bij aan een grotere efficiency van de docent en een verbetering van de studieresultaten. Deze opnamen variëren in lengte van 10 tot 60 minuten en zijn onderverdeeld in drie categorieën: Getting Started (Aan de slag), Assessing Learners (Studenten beoordelen) en Collaboration (Samenwerking). Als u een webinar wilt bijwonen, ga dan naar: www.blackboard.com/bits

Deze informatiebronnen zijn alleen in het Engels beschikbaar.

Vanaf het begin: Een cursus maken in Blackboard Learn

Getting Started: Dit webinar wordt gegeven door Lesie Day van Blackboard en is een introductie voor het gebruiken van de Quick Setup Guide, het instellen van cursusthema's en -structuren, het cursusmenu, en nog veel meer! Aan het einde van deze sessie beschikt u over genoeg tips om uw cursus te gaan inrichten, zodat u daarna inhoud kunt gaan toevoegen.

Maak kennis met het Grade Center

Getting Started: Dit webinar is gemaakt door Paige Brooks-Jeffiers van Kentucky Community and Technical College System en geeft een overzicht van de basisfuncties van het Grade Center. U leert hoe u kolommen maakt en ordent, en hoe u het eindcijfer berekent. De weergave die studenten zien, komt ook aan bod. U weet dan zeker dat de beoordelingen op de gewenste manier worden aangeboden.

Aan de slag inhoud van uitgevers

Getting Started: Dit webinar is gemaakt door Brian Morgan van de Marshall University en Misty Cobb van Blackboard. U ziet hoe u vooraf ontwikkelde inhoud van een uitgever kunt integreren in een Blackboard-cursus. Brian Morgan praat over zijn ervaringen met het integreren van inhoud van Cengage Learning in zijn cursussen. Brian bespreekt de pluspunten en minpunten van het gebruiken van vooraf ontwikkelde inhoud in onlinecursussen en als een aanvulling op traditionele cursussen.

Een uitnodigende cursusomgeving maken

Getting Started: Dit webinar is samengesteld door Cheryl Cyrus van Blackboard en laat zien hoe u een uitnodigende omgeving kunt maken voor uw cursus en zo uw studenten kunt helpen succesvol te zijn. Onderwerpen die aan bod komen: cursuskoppelingen, het nieuwe Building Block Video Anywhere en oriëntatiegegevens die in geen enkele cursus mogen ontbreken.

Wat u moet weten over het Grade Center

Getting Started: Dit webinar is van Dr. Julia K. VanderMolen, assistent-professor Health and Science aan de Davenport University. Er wordt aandacht besteed aan de basisbeginselen van het vastleggen en delen van cijfers en feedback met studenten via het Grade Center. Deelnemers krijgen ook tips voor het beheren van cijfers.

De voordelen van rubrieken

Assessing Learners: Dit webinar wordt verzorgd door Dr. Torria Bond van de California Baptist University en behandelt de rubriekfunctie van Learn. Er worden twee soorten rubrieken besproken en u krijgt een demonstratie van het samenstellen van een opdracht in Blackboard waaraan een rubriek is gekoppeld.

De betrokkenheid van studenten vergroten via Mijn Blackboard: discussieruimten, wiki's, blogs en dagboeken

Collaboration: Dit webinar is samengesteld door Marcie Newton van The College of Saint Rose. U leert wat de overeenkomsten en verschillen zijn tussen discussieruimten, wiki's, blogs en dagboeken. Er wordt uitgelegd hoe u de betrokkenheid van studenten kunt vergroten met behulp van deze waardevolle tools. Daarnaast worden effectieve onderwijsstrategieën besproken op basis van Bloom’s Digital Taxonomy om studenten actief te betrekken.

Procedures voor efficiënte communicatie binnen een cursus

Collaboration: Dit webinar wordt verzorgd door Misty Cobb van Blackboard en geeft een overzicht van verschillende communicatietools in Learn. U krijgt informatie over procedures voor een efficiënte communicatie die in de praktijk zeer goed functioneren. De nadruk ligt op de manier waarop een efficiënt gebruik van Blackboard-voorzieningen kan inspelen op de behoeften van studenten en uitval van studenten terugdringt. U maakt kennis met berichtenuitwisseling, e-mail, SMS, meldingen en nog veel meer.

Alles over het opstellen van goede discussievragen

Collaboration: Dit webinar is gemaakt door Cheryl Cyrus van Blackboard en laat zien hoe u door een juiste formulering van discussievragen een online community kunt opzetten die betrokkenheid oplevert in plaats van bijdragen die alleen bestaan uit reacties zoals “helemaal mee eens”. U krijgt tips voor het opstellen van efficiënte discussievragen en het creëren van productieve online interactie.