Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusstructuur: Dagelijks

Gebruik de cursusstructuur Dagelijks voor korte, intensieve cursussen of wanneer materiaal binnen een bepaalde periode moet worden aangeboden of worden geleerd.

Voeg in het inhoudsgebied mappen toe voor elke dag. U kunt het navigeren binnen de cursus vereenvoudigen door de inhoud in de mappen voor dagen volgens een consistente layout weer te geven, met vergelijkbare inhoudsitems, activiteiten en tools. Deze uniformiteit helpt studenten om zich aan de planning te houden.

Wanneer studenten iedere dag bepaald werk moeten inleveren, is communicatie zeer belangrijk. Studenten kunnen het dagboek Vastleggen gebruiken om persoonlijk met u van gedachten te wisselen over de inhoud van de cursus. Gebruik de forums van het onderdeel Discussiëren om discussie tussen studenten te stimuleren. Het gebied Actueel vandaag kunt u gebruiken voor het dagelijks publiceren van reminders en om extra ondersteuning te geven.

Deze cursusstructuur werkt goed voor intensieve trainingsessies en korte zomer- of winterprogramma's.

Klaar om aan de slag te gaan?

U kunt dit onderwerp afdrukken en raadplegen als u de cursus gaat maken. Het is misschien ook een goed idee het onderwerp Werken met cursusstructuren af te drukken als naslagmateriaal.

Hoe ziet het cursusmenu eruit?

Het cursusmenu gebruiken

In de volgende tabel worden de inhoudsgebieden en cursustools van de cursusstructuur Dagelijks beschreven.

Inhoudsgebieden en cursustools van de cursusstructuur Dagelijks
Type inhoud Beschrijving
Actueel vandaag Zorg dat studenten altijd op de hoogte zijn door regelmatig mededelingen te publiceren. U kunt koppelingen toevoegen naar specifieke items zoals een toets of opdracht, reminders geven aan studenten of ze op de hoogte brengen van nieuw of gewijzigd cursusmateriaal. U kunt Actueel vandaag instellen als het beginpunt van de cursus, zodat studenten altijd eerst de mededelingen zien wanneer ze de cursus openen

Zie Mededelingen beheren voor meer informatie.

Dagelijkse werkzaamheden Het inhoudsgebied Dagelijkse werkzaamheden is het centrale, door uzelf ontworpen inhoudsgebied. Maak een map voor elke dag van de cursus en voeg hier materiaal aan toe zoals een overzicht van klassikaal werk en huiswerk, lezingen, instructies voor activiteiten, opdrachten en toetsen. Hanteer een bekende lay-out zodat studenten de informatie eenvoudig kunnen vinden en precies weten wat ze voor elke nieuwe set met materiaal moeten doen.

Zie Inhoud maken in een inhoudsgebied voor meer informatie.

Discussiëren Gebruik de forums van het onderdeel Discussiëren om via vragen over het onderwerp van die dag studenten te laten discussiëren over de cursus. U kunt de bijdragen van studenten stimuleren door cijfertoekenning in te schakelen voor het onderdeel en te reageren op berichten. Studenten kunnen dit gebied ook gebruiken als een plek om vragen te stellen en te reageren op vragen van anderen.

Zie Discussieruimte voor meer informatie.

Vastleggen Het dagboek Vastleggen is een uitstekende plek om in een cursus met een hoog tempo persoonlijk te communiceren met studenten. Berichten in dit dagboek kunnen alleen door u worden gelezen en door de eigenaar van het dagboek. Dit betekent dat studenten hun persoonlijke mening kunnen geven, feedback kunnen krijgen voordat ze werk gaan inleveren dat wordt beoordeeld of vragen kunnen stellen.

ZieDagboekenvoor meer informatie.

E-mail Gebruik de tool E-mail om belangrijke informatie te communiceren aan afzonderlijke gebruikers of groepen gebruikers binnen de cursus. Gebruik mededelingen en e-mail om studenten op de hoogte te brengen van onverwachte aanpassingen van het schema of om een toelichting te geven bij opdrachten met een hoge prioriteit.

Zie E-mail voor meer informatie.

Ontmoeten Gebruik de tool Ontmoeten om te chatten over besproken onderwerpen, vraag-en-antwoordsessies te houden, voor realtime interactie in asynchrone cursussen en het plannen van het project. Als er in de discussieforums interessante vragen worden gesteld, kunt u een chatsessie organiseren zodat studenten snel en eenvoudig met elkaar van gedachten kunnen wisselen.

Zie Chat voor meer informatie.

Aan de slag Gebruik het inhoudsgebied Aan de slag om materiaal aan te bieden aan studenten dat ze gedurende het semester kunnen raadplegen. Voeg hier bijvoorbeeld een syllabus toe of andere basisinformatie, zoals het beoordelingsbeleid, informatie over tekstboeken, een overzicht van de cursus en belangrijke datums. Als chatsessies verplicht zijn, vergeet dan niet de datums van de sessies te vermelden zodat studenten hun planning kunnen aanpassen.

Zie Inhoud maken in een inhoudsgebied voor meer informatie.

Updates De aanpasbare modulepagina biedt studenten een overzicht van actuele cursusinformatie via modules zoals Mededelingen, Mijn agenda, Takenlijst, Nieuwe items en Mijn taken.

Zie Inhoud van het meldingsoverzicht voor meer informatie.

Bronnen In het inhoudsgebied Bronnen kunt u extra materiaal beschikbaar stellen, zodat geïnteresseerde studenten meer informatie tot zich kunnen nemen. Help studenten bij het dieper ingaan op de aangeboden informatie door ze te wijzen op specifieke webartikelen en aanbevolen literatuur. Studenten kunnen deze bronnen ook raadplegen om onderwerpen te bedenken voor projecten of werkstukken.

Zie Inhoud maken in een inhoudsgebied voor meer informatie.

Cursusleider Gebruik het gebied  Cursusleider om profielen aan te maken van uzelf, andere cursusleiders, onderwijsassistenten en gastdocenten die meewerken aan de cursus. Voeg contactgegevens toe zoals e-mailadressen, telefoonnummers, kantooruren en locatie.

Zie Contactpersonen voor meer informatie.

Cijfers Op de pagina's van het onderdeel Mijn cijfers kunnen studenten de status zien van items met cijfertoekenning zoals opdrachten, toetsen en bijdragen aan discussieforums.

Zie Mijn cijfers voor meer informatie.

Tools Geef studenten op één pagina toegang tot alle beschikbare cursustools. Veelgebruikte cursustools kunt u toevoegen aan het cursusmenu, zodat studenten de tools eenvoudig kunnen gebruiken.

Zie Beschikbaarheid van tools beheren voor meer informatie.

Help Blackboard Help bevat procedures voor taken die u kunt uitvoeren in het systeem. Uiteraard kunt u zoeken in de Help. Studenten die extra hulp nodig hebben, kunnen contact opnemen met de helpdesk van de school.

U kunt de cursusstructuur aanpassen door inhoudsgebieden een andere naam te geven, te verwijderen, te verbergen of toe te voegen. Ook kunt u koppelingen naar tools toevoegen.