Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusstructuur: Expeditie

Een cursus op basis van de structuur Expeditie betekent dat studenten actieve, oriënterende ervaringen krijgen aangeboden. De activiteiten die u bedenkt voor elk onderwerp, zoals veldwerk, zoekopdrachten op internet of interviews, vormen de basis voor het werk van studenten.

De cursusstructuur Expeditie combineert gebieden die door de cursusleider zijn ingericht, zoals Onderzoeken en Informatiebronnen voor excursie, met gebieden die speciaal zijn bedoeld voor het individuele leerproces van studenten, zoals Basiskamp, Verhalen vertellen en Mijn reisdagboek.

Deze cursusstructuur werkt goed voor cursussen over bijvoorbeeld de natuur of dieren, praktijkcursussen, vakken zoals botanie en ornithologie, en op de community gerichte cursussen waarvoor activiteiten buiten het klaslokaal noodzakelijk zijn.

Klaar om aan de slag te gaan?

U kunt dit onderwerp afdrukken en raadplegen als u de cursus gaat maken. Het is misschien ook een goed idee het onderwerp Werken met cursusstructuren af te drukken als naslagmateriaal.

Hoe ziet het cursusmenu eruit?

Het cursusmenu gebruiken

In de volgende tabel worden de inhoudsgebieden en cursustools van de cursusstructuur Expeditie beschreven.

Inhoudsgebieden en cursustools van de cursusstructuur Expeditie
Type inhoud Beschrijving
Onderzoeken Het inhoudsgebied Onderzoeken is het centrale, door uzelf ontworpen inhoudsgebied. Om uw studenten een eenvoudig te navigeren en bekende omgeving aan te bieden, kunt u voor elk hoofdstuk of onderwerp afzonderlijke mappen maken. Maak mappen voor al het materiaal voor de expeditie, zoals instructies, locaties, websites, lezingen, opdrachten en toetsen.

Zie Inhoud maken in een inhoudsgebied voor meer informatie.

Mijn reisdagboek De inhoud van het onderdeel Mijn reisdagboek kan alleen door u en de student worden gelezen. U kunt prikkelende vragen stellen of studenten helemaal zelf laten bepalen hoe ze hun gedachten en ideeën vorm willen geven. Als studenten regelmatig iets schrijven in dit dagboek, kunnen ze goed zien hoe het leerproces zich heeft ontwikkeld.

ZieDagboeken voor meer informatie.

Op schema blijven De aanpasbare modulepagina Op schema blijven geeft studenten een overzicht van de huidige cursusinformatie zoals Mededelingen, Mijn agenda, Takenlijst, Nieuwe items en Mijn taken.

Zie Inhoud van het meldingsoverzicht voor meer informatie.

Verhalen vertellen Met de wiki Verhalen vertellen kunnen studenten inhoud delen en samenstellen, zoals verslagen van excursies of interviews, en de concepten beschrijven die ze tijdens de cursus hebben geleerd. Terwijl studenten samen pagina's maken en bewerken, worden alle wijzigingen en toevoegingen bijgehouden zodat u de bijdrage van studenten kunt volgen en ook het eindproduct kunt bekijken.

Zie Wiki's voor meer informatie.

Basiskamp Gebruik de discussieforums van de module Basiskamp voor verplichte opdrachten, zoals het bedenken van interviewvragen voor een gastspreker, en voor informele interactie, zoals het nabespreken van excursies of zoekopdrachten op internet.

Zie Discussieruimte voor meer informatie.

Kletsen bij het kampvuur Studenten kunnen de tool Kletsen bij het kampvuur gebruiken om met elkaar te chatten, vragen aan u te stellen of om interviews te houden met experts uit het veld.

Zie Chat voor meer informatie.

Informatiebronnen voor excursie Gebruik het inhoudsgebied Informatiebronnen voor excursie voor het aanbieden van kaarten, formulieren, aanbevolen literatuur, optionele documenten en relevante webartikelen, zodat geïnteresseerde studenten hun kennis kunnen verdiepen of ideeën voor projecten kunnen opdoen.

Zie Inhoud maken in een inhoudsgebied voor meer informatie.

Schema Gebruik het inhoudsgebied Schema om een cursusplan aan te bieden aan studenten dat ze gedurende het semester kunnen raadplegen. Voeg hier bijvoorbeeld een syllabus toe of informatie over geplande expedities, wat studenten mee moeten nemen, het beoordelingsbeleid, informatie over tekstboeken en belangrijke datums. Als chatsessies verplicht zijn, vergeet dan niet de datums van de sessies te vermelden zodat studenten hun planning kunnen aanpassen.

Zie Inhoud maken in een inhoudsgebied voor meer informatie.

Informatie over leider Gebruik het gebied Informatie over leider om profielen aan te maken van uzelf, andere cursusleiders, onderwijsassistenten en gastdocenten die meewerken aan de cursus. Voeg contactgegevens toe zoals e-mailadressen, telefoonnummers, kantooruren en locatie.

Zie Contactpersonen voor meer informatie.

Mijn cijfers Op de pagina's van het onderdeel Mijn cijfers kunnen studenten de status zien van items met cijfertoekenning zoals opdrachten, toetsen en bijdragen aan discussieforums.

Zie Mijn cijfers voor meer informatie.

Tools Geef studenten op één pagina toegang tot alle beschikbare cursustools. Veelgebruikte cursustools kunt u toevoegen aan het cursusmenu, zodat studenten de tools eenvoudig kunnen gebruiken.

Zie Beschikbaarheid van tools beheren voor meer informatie.

Help Blackboard Help bevat procedures voor taken die u kunt uitvoeren in het systeem. Uiteraard kunt u zoeken in de Help. Studenten die extra hulp nodig hebben, kunnen contact opnemen met de helpdesk van de school.

U kunt de cursusstructuur aanpassen door inhoudsgebieden een andere naam te geven, te verwijderen, te verbergen of toe te voegen. Ook kunt u koppelingen naar tools toevoegen.