Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Veelgestelde vragen over cursusstructuren

Dit onderwerp bevat antwoorden op enkele veelgestelde vragen over cursusstructuren. Waar nodig zijn koppelingen toegevoegd naar meer gedetailleerde informatie in Blackboard Help.

Waarom zou ik een cursusstructuur gebruiken?

Een cursusstructuur is een kant-en-klare sjabloon die u als basis kunt gebruiken om zelf een cursus te bouwen. Een structuur bevat een cursusmenu met koppelingen en inhoud die hoort bij de onderwijsmethode van de cursusstructuur. U kunt de voorbeeldinhoud gebruiken als sjabloon voor uw eigen inhoud. Zelfs ervaren cursusleiders van Blackboard Learn kunnen nieuwe ideeën opdoen in een cursusstructuur.

Moet ik voorbeeldinhoud toevoegen?

Voorbeeldinhoud bestaat uit pedagogische informatie, instructies en cursusitems. Zelfs als u ervaring hebt met Blackboard Learn, is het mogelijk dat de pedagogische informatie en voorbeeldinhoud u op nieuwe ideeën brengen over het inzetten van tools of een andere aanpak.

Voorbeeldinhoud is niet beschikbaar voor studenten en u kunt de inhoud bewerken, verplaatsen, kopiëren of verwijderen.

Hoe weet ik wat studenten wel of niet zien in mijn cursus?

Vergeet niet de inhoud ook te bekijken zoals studenten die zien. Dit doet u door Bewerkingsmodus in de rechterbovenhoek op UIT te zetten. Als nu een item zichtbaar is dat studenten niet mogen zien, zet u de bewerkingsmodus op AAN en maakt u het item niet beschikbaar of verwijdert u het. Als u in een inhoudsgebied een koppeling naar een tool toevoegt, moet de inhoud van de tool beschikbaar zijn gemaakt. Anders kunnen studenten de tool niet gebruiken.

Als dit mogelijk is, heeft het de voorkeur om u aan te melden met een account met de rol Student. U kunt de cursus dan ervaren zoals een student dat doet. Weet u waar u moet beginnen? Zijn de instructies volledig? Weet u wat de volgende stap is? Kunt u met enkele muisklikken overal bij komen?

Hoe ga ik te werk als ik al bepaalde online inhoud heb voorbereid?

Cursusstructuren zijn een aanvulling op uw cursus en nemen dus niet de plaats in van bestaande inhoud. Voeg voorbeeldinhoud toe wanneer u een structuur toevoegt aan uw cursus en ontdek nieuwe manieren om de inhoud te presenteren die u al hebt samengesteld.

Hoe beperk ik het aantal tools dat beschikbaar is voor mijn studenten?

U kunt bepalen welke tools studenten zien op de pagina Tools. Als u bijvoorbeeld geen plannen hebt om de tool Berichten te gaan gebruiken, maakt u deze tool niet beschikbaar. De tool is dan voor niemand zichtbaar of toegankelijk, ook niet voor u, totdat de tool weer beschikbaar wordt gemaakt. Als een tool niet beschikbaar is, blijft bestaande inhoud gewoon behouden. Als de tool weer beschikbaar is, kan de inhoud ook weer worden geraadpleegd.

Ga als volgt te werk om te bepalen welke tools beschikbaar zijn voor studenten in uw cursus.

 1. Ga naar het configuratiescherm, vouw de sectie Aanpassen uit en selecteer Beschikbaarheid van tools.
 2. Kies de gewenste instellingen op de pagina Beschikbaarheid van tools.
  1. Als u een tool beschikbaar wilt maken, schakelt u het selectievakje van de tool in.
  2. Als u een tool niet beschikbaar wilt maken, schakelt u het selectievakje van de tool uit.
 3. Klik op Verzenden.

Als er geen selectievakje wordt weergegeven voor een tool, is deze tool uitgeschakeld door uw school. Tools met een streepje ( - ) in een kolom hebben geen beschikbaarheidsinstellingen in het systeem die gewijzigd kunnen worden.

Zie Beschikbaarheid van tools beheren voor meer informatie.

Hoe kan ik inhoudsitems kopiëren of verplaatsen?

U kunt inhoudsitems kopiëren en verplaatsen om het cursusmateriaal in een andere volgorde te presenteren. Als een inhoudsgebied bijvoorbeeld een groot aantal items bevat, kunt u de items ordenen met mappen om gebruikers te helpen bij het navigeren door het materiaal.

Voor sommige inhoudsitems gelden beperkingen ten aanzien van kopiëren en verplaatsen. Cursuskoppelingen kunnen bijvoorbeeld alleen worden gekopieerd of verplaatst naar een ander gebied binnen dezelfde cursus. Opdrachten, toetsen en enquêtes kunt u niet kopiëren, maar wel verplaatsen binnen dezelfde cursus.

 • Als u inhoud kopieert, blijft de inhoud aanwezig op de oorspronkelijke locatie in de cursus.
 • Als u inhoud verplaatst, wordt deze verwijderd van de oorspronkelijke locatie in de cursus.

Als een item niet kan worden gekopieerd, kunt u de optie Kopiëren niet kiezen in het contextmenu van het item.

Als een cursusgebied items bevat die niet kunnen worden verplaatst naar een andere cursus, zoals een toets, wordt de desbetreffende optie niet weergegeven op de pagina Verplaatsen.

 1. Activeer de bewerkingsmodus (AAN).
 2. Ga naar het inhoudsgebied, de leermodule, het lesoverzicht of de map met het item dat u wilt kopiëren of verplaatsen.
 3. Klik op de actiekoppeling van het item om het bijbehorende contextmenu weer te geven.
 4. Selecteer Kopiëren of Verplaatsen. Als u het item niet kunt kopiëren of verplaatsen, wordt de optie Kopiëren of Verplaatsen niet weergegeven in het contextmenu.
 5. Selecteer op de pagina Kopiëren of Verplaatsen een cursus in de vervolgkeuzelijst Doelcursus. In de keuzelijst is standaard de huidige cursus geselecteerd. De lijst bevat alleen cursussen waarvoor de cursusleider machtigingen beschikt om inhoud te kopiëren. Als een item niet naar een andere cursus kan worden verplaatst, wordt bij Doelcursus de huidige cursus weergegeven en is de vervolgkeuzelijst niet beschikbaar.
 6. Klik op Bladeren om de doelmap te selecteren.
 7. Klik op Verzenden.

Zie Cursusgebieden en inhoud bewerken en beheren voor meer informatie.

Wat moet ik doen als ik cursusgebieden heb die nog niet helemaal klaar zijn voor studenten?

Planning is een van de belangrijkste aspecten bij het ontwikkelen van een cursus. Maak een overzicht van de inhoud van de cursus, stel de inhoud samen, test de inhoud en vraag feedback over de gebruikte onderwijsmethoden.

Soms is het niet mogelijk om alle inhoud aan het begin van de cursus af te hebben en te hebben getest. U kunt in een dergelijke situatie overwegen alleen de inhoud voor de eerste paar weken van de cursus voor te bereiden en te testen en alleen die inhoud beschikbaar te maken voor studenten. Verberg alle inhoudsgebieden die nog niet klaar zijn. De volgende batch met inhoud kunt u ontwikkelen en testen terwijl de studenten werken met het materiaal dat al wel klaar is.

Controleer uw cursus in de studentenweergave, zodat u zeker weet dat alleen de cursusgebieden zichtbaar zijn die al klaar zijn. Dit doet u door Bewerkingsmodus in de rechterbovenhoek op UIT te zetten.