Doorgaan naar hoofdcontent
pdf?stylesheet=default
Blackboard Help

Cursusinformatie via een bulkbewerking verwijderen

Het via een bulkbewerking verwijderen van cursusinformatie is met name handig als een cursus is afgerond. Hiermee kunt u gegevens selecteren om uit de cursus te verwijderen. De rest van de cursusgebieden wordt opgeslagen voor toekomstig gebruik. U kunt bijvoorbeeld studenten en cijfers verwijderen uit een cursus, maar de inhoud bewaren.

U kunt ook een geselecteerde cursus verwijderen of ander materiaal.

Wanneer u gebruikers via een batchbewerking verwijdert, worden alle gebruikers met de rol van student verwijderd uit de cursus. Onderwijsassistenten, beoordelaars en cursusbouwers worden niet verwijderd.

Het is raadzaam de cursus eerst te archiveren, zodat u deze na het uitvoeren van Bulk verwijderen desnoods kunt herstellen.

Cursusinformatie via een bulkbewerking verwijderen

  1. Vouw in het configuratiescherm het onderdeel Pakketten en functies uit en klik op Bulk verwijderen.
  2. Schakel bij Selecteer inhoudmateriaal om te verwijderen de selectievakjes in van het inhoudsmateriaal in de cursus dat u wilt verwijderen. Als u bijvoorbeeld het gebied Docenteninformatie selecteert, worden alle gegevens met betrekking tot docenteninformatie verwijderd.
  3. Schakel bij Selecteer ander materiaal om te verwijderen de selectievakjes in van inhoud uit andere gebieden van de cursus die u wilt verwijderen. Als u bijvoorbeeld Discussieruimte selecteert, worden alle discussieruimten in de cursus verwijderd.
  4. Typ bij Bevestiging Delete in het veld Typ 'Delete' om deze aanvraag te voltooien om de bulkbewerking te bevestigen.